Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι και τζιχαντιστές επιτίθενται στην Αΐν Ίσσα της βόρειας Συρίας – Οι Κούρδοι «κρατάνε»

Τούρκοι και τζιχαντιστές επιτίθενται στην Αΐν Ίσσα της βόρειας Συρίας – Οι Κούρδοι «κρατάνε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αΐν Ίσσα, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Οι τουρκικές δυνάμεις εντείνουν την επίθεση τους σε στρατηγική πόλη στη βόρεια Συρία, μεταδίδει το Al Masdar News, σύμφωνα με το κέντρο Τύπου των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που δήλωσε την Τρίτη ότι «ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του» εντείνουν τις επιθέσεις τους στην Αΐν Ίσσα.

Το κέντρο ανέφερε ότι η περιοχή υφίσταται συνεχείς βομβαρδισμούς που συνοδεύονται από υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία πραγματοποιούν περιστασιακά επιθέσεις κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Oι «μισθοφόροι»-τζοχαντιστές εξαπέλυσαν πολλές επιθέσεις στην ύπαιθρο της Αΐν Ίσσα, αλλά οι δυνάμεις των SDF τους απέκρουσαν και απάντησαν.

Το κέντρο ενημέρωσης ανέφερε επίσης ότι, στις πρώτες πρωινές ώρες του πρωινού της 21ης Δεκεμβρίου, αυτοί που χαρακτηρίζει ως «μισθοφόροι», δηλαδή οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές, προσπάθησαν να επιτεθούν στο χωριό Αλ Μουσαρίφα από πολλές κατευθύνσεις, όπου ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 7 μισθοφόροι και 3 άλλοι τραυματίστηκαν.

Τους τελευταίους μήνες, ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του τζιχαντιστές έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους εναντίον της πόλης Αΐν Ίσσα, ωθώντας τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή για να εμποδίσουν τα εχθρικά στρατεύματα να αποκτήσουν περισσότερο έδαφος στα βόρεια της επαρχίας Αλ Ράκα.

Στις 23 Νοεμβρίου 2020, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ του φιλοτουρκικού-τουρκμενικού Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) -(πρώην Ελεύθερος Συριακός Στρατός – FSA) και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) κοντά στην Αΐν Ίσσα.

Στις 2 Δεκεμβρίου, η εφημερίδα al-Akhbar του Λιβάνου ανέφερε ότι οι SDF κατόρθωσαν να στήσουν ενέδρα στους τζιχαντιστές σκοτώνοντας 30.

Σύντομο ιστορικό

Τον Ιούνιο του 2015, η Αΐν Ίσσα, που κατεχόταν από το Ισλαμικό Κράτος, απελευθερώθηκε από την κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) και την Ταξιαρχία των Επαναστατών της Ράκα, κατά την επιχείριση της επίθεσης απελευθέρωσης της Τελ Αμπιάντ.

Σύντομα οι τζιχαντιστές του ISIS την ανακατέλαβαν για να ανακτηθεί από τις YPG στις αρχές Ιουλίου.

Στις 14 Οκτωβρίου 2019, ο κυβερνητικός συριακός στρατός εισήλθε και καθιέρωσε από κοινού έλεγχο στην Αΐν Ίσσα μετά από συμφωνία με τις SDF για την αποτροπή τουρκικής επίθεσης στην περιοχή.

Στην Αΐν Ίσσα έχουν αναπτυχθεί και Ρώσοι στρατονόμοι. Ωστόσο, από ό,τι διαπιστώνεται, η παρουσία Σύρων και Ρώσων δεν αποτρέπει την τουρκική επιθετικότητα.

Η θέση της Αΐν Ίσσα σημειωμένη στον χάρτη:

Σχετικά άρθρα