Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία απαγορεύει την είσοδο σε χώρες της Ε.Ε. ως αντίποινα για τη στάση τους στην υπόθεση Ναβάλνι

Η Ρωσία απαγορεύει την είσοδο σε χώρες της Ε.Ε. ως αντίποινα για τη στάση τους στην υπόθεση Ναβάλνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξέι Ναβάλνι, Γαλλία, Γαλλική Πρεσβεία, Γερμανία, Γερμανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, Σουηδία,

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε απάντηση εκείνων που της επιβλήθηκαν για τη δηλητηρίαση του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι .

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας δήλωσε την Τρίτη ότι οι αξιωματούχοι δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στη Ρωσία.

Δεν κατονόμασε ποιες χώρες υπάγονται στον περιορισμό, αλλά πρόσθεσε ότι έχει ήδη κοινοποιήσει την απόφασή στους πρεσβευτές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Σουηδίας.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν ανακοινώσει μέτρα κατά της Ρωσίας από τον Οκτώβριο, με αφορμή την υπόθεση του πρώην ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος δηλητηριάστηκε.

Η Γαλλία και η Γερμανία πίεσαν για κυρώσεις μετά την ετυμηγορία και υποστηρίχθηκαν από τις ηγεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

«Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατ’ εντολή των ηγετικών κρατών μελών της, παράνομων περιοριστικών μέτρων εναντίον ορισμένων συμπολιτών μας με το πρόσχημα της υποτιθέμενης συμμετοχής τους στο περιστατικό με τον Ρώσο πολίτη Αλεξέι Ναβάλνι είναι απολύτως απαράδεκτη», ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του την Τρίτη.

Οι αξιωματούχοι δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη Ρωσία, πρόσθεσε το υπουργείο. «Επαναβεβαιώνουμε ότι οποιαδήποτε εχθρική δράση από τις δυτικές χώρες θα αντιμετωπιστεί αναπόφευκτα με επαρκή απάντηση.»

Τα εργαστήρια στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία δήλωσαν προηγουμένως ότι ήταν σε θέση να εντοπίσουν την παρουσία της ουσίας νόβιτσοκ στα δείγματα του Ναβάλνι μετά τη δηλητηρίασή του στο Τομσκ της Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα