Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικά και συριακά αεροπλάνα βομβάρδισαν Τουρκομογγόλους τζιχαντιστές στη Β/Δ Συρία

Ρωσικά και συριακά αεροπλάνα βομβάρδισαν Τουρκομογγόλους τζιχαντιστές στη Β/Δ Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Ουιγούροι, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Συριακά και ρωσικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν ευρεία αεροπορική επιδρομή με στόχο Τουρκομογγόλους τζιχαντιστές στην ύπαιθρο της Λαοδίκειας την Κυριακή, προκαλώντας στους τρομοκράτες βαριές απώλειες, μεταδίδει το Al Masdar News.

Σύμφωνα με πηγή από το πεδίο, τα συριακά και ρωσικά αεροπλάνα έπληξαν θέσεις του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και απαρτίζεται από Τούρκους τζιχαντιστές από τις τουρκικές φυλές της Κεντρικής Ασίας (πρώην σοβιετικές δημοκρατίες) και της Δυτικής Κίνας (Ουιγούροι της Σιντζιάνγκ).

Οι ξένοι αυτοί τρομοκράτες μεταφέρθηκαν στη βορειοδυτική Συρία μέσω Τουρκίας τα προηγούμενα χρόνια και επιχειρούν στα δυτικά της επαρχίας Ιντλίμπ και στα ανατολικά της Λαοδίκειας.

Συγκεκριμένα, βομβαρδίστηκαν οι θέσεις των Τουρκομογγόλων στην περιοχή Τζαμπάλ Αλ Ακράντ, μεταξύ της Καμπάνι και της επαρχίας Ιντλίμπ.

Τουλάχιστον τρία πλήγματα είχαν στόχο το αρχηγείο του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν στην Τζαμπάλ Αλ Ακράντ.

Είχαν προηγηθεί πτήσεις αναγνωριστικών ρωσικών αεροπλάνων πάνω από την περιοχή για τον εντοπισμό των στόχων.

Σχετικά άρθρα