Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, Μάικ Πόμπεο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος Κινέζων αξιωματούχων, που αφορούν κυρίως τη μη χορήγηση βίζας για όσους υπάρχουν υποψίες ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τα νέα μέτρα αφορούν «όλους τους αξιωματούχους του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που εμπλέκονται σε τέτοιες περιοριστικές δραστηριότητες, όπου και αν βρίσκονται».

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έκανε λόγο για «καταστολή θρησκευτικών ελευθεριών» και για καταπάτηση των δικαιωμάτων «των μειονοτήτων», των «αντιφρονούντων», των «προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», των «δημοσιογράφων», των «συνδικαλιστών» και των «ειρηνικών διαδηλωτών».

Η Ουάσιγκτον δεν θα χορηγεί βίζα ούτε στα μέλη των οικογενειών αυτών των αξιωματούχων.

Τους τελευταίους μήνες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακύρωσε τις βίζες πάνω από χίλιων Κινέζων φοιτητών και ερευνητών που θεωρούνται ύποπτοι για κατασκοπεία.

Απαγόρευσε επίσης την είσοδο στις ΗΠΑ σε Κινέζους αξιωματούχους τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων Ουιγούρων ή για την καταστολή των κινητοποιήσεων στο Χονγκ Κονγκ.

«Οι αυταρχικοί ηγέτες της Κίνας επιβάλλουν δρακόντειους περιορισμούς στις ελευθερίες της έκφρασης, της θρησκείας ή της πίστης και στο δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης των Κινέζων.

»Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει με σαφήνεια ότι τα πρόσωπα αυτά που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι καλοδεχούμενα στη χώρα μας», τόνισε ο Πομπέο.

Σχετικά άρθρα