Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εικόνες αλλοφροσύνης στο Λονδίνο – Χιλιάδες το εγκατέλειψαν πριν την έναρξη της καραντίνας

Εικόνες αλλοφροσύνης στο Λονδίνο – Χιλιάδες το εγκατέλειψαν πριν την έναρξη της καραντίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγλία, Βίντεο, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λονδίνο,

Εικόνες αλλοφροσύνης επικράτησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο προκειμένου οι Βρετανοί να «σώσουν τα Χριστούγεννα» πριν από τα μεσάνυχτα αφού ο Μπόρις Τζόνσον «ακύρωσε» εκτάκτως τα Χριστούγεννα για εκατομμύρια πολίτες στη Νοτιοανατολική Αγγλία, εξαιτίας του νέου στελέχους του κορωνοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία.

Επίσης χιλιάδες πολίτες αψήφησαν την ανακοίνωση της κυβέρνησης και εγκατέλειψαν την βρετανική πρωτεύουσα.

Οι σταθμοί των τρένων της πόλης έμοιαζαν με «ζώνες πολέμου» όπως αναφέρει η ανταπόκριση της ΕΡΤ, καθώς οι κάτοικοι εγκατέλειπαν την πόλη πριν από την έναρξη του σκληρού νέου λοκντάουν Tier 4, τα μεσάνυχτα.

Ως τις 7 το απόγευμα δεν υπήρχε ούτε ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο διαθέσιμο στα τρένα.

Ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι παρακάλεσε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους χθες το απόγευμα προειδοποιώντας:

«Εάν έχετε πακετάρει βαλίτσα, αδειάστε την».

Όμως καθώς περνούσαν οι ώρες σχηματίζονταν τεράστιες ουρές οχημάτων στους κεντρικούς οδικούς κόμβους με προορισμό το Λιντς, το Λίβερπουλ η το Νότινγχαμ και χαοτικός συνωστισμός στους σιδηροδρομικούς τερματικούς σταθμούς, στο Πάτινγκτον και στο Κινγκ Κρος.

Μέσα σε 90′

Ο Έντμουντ Κινγκ, πρόεδρος της Ένωσης Αυτοκινήτων δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail, ότι μέσα σε 90 λεπτά από την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον, υπήρχαν αναφορές για άτομα που μπήκαν σε αυτοκίνητα και ταξί, κάποιοι νοίκιασαν ακόμη και οχήματα για να ξεφύγουν από το Λονδίνο πριν επιβληθούν νέοι περιορισμοί.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης R υπολογίζεται μεταξύ 1,1 και 1,2 που σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων πολλαπλασιάζεται ταχέως με τη χώρα να καταγράφει χθες 28.507 νέα κρούσματα COVID-19 και 489 θανάτους.

Οι νέοι περιορισμοί για την Αγγλία θα διαρκέσουν για δύο εβδομάδες όπου η πρώτη αναθεώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Στη Σκωτία, οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων

Η Ουαλία έχει τεθεί επίσης σε λοκντάουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, δεν έχουν γίνει αλλαγές στους περιορισμούς των Χριστουγέννων, ενώ τρία νοικοκυριά επιτρέπεται να συναντηθούν από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Η χώρα πρόκειται να εισέλθει σε λοκντάουν έξι εβδομάδων από τις 26 Δεκεμβρίου.

Σχετικά άρθρα