Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόρις Τζόνσον: 70% πιο μεταδοτικό το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Μπόρις Τζόνσον: 70% πιο μεταδοτικό το νέο στέλεχος του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μπόρις Τζόνσον,

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει λάβει, η πανδημία μεταδίδεται πλέον ταχύτερα, εξαιτίας του νέου στελέχους του κορωνοϊού.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι «το νέο στέλεχος του ιού» αυξάνει την επικινδυνότητά του.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τα πρώιμα στοιχεία «που συνεχώς υπόκεινται σε έλεγχο», το νέο στέλεχος μπορεί να είναι έως και 70% πιο μεταδοτικό.

Τι ισχύει με τους νέους περιορισμούς

Ωστόσο, η περιφέρεια του Λονδίνου και η νοτιο-ανατολική Αγγλία εισέρχονται και πάλι από αύριο σε lockdown επιπέδου 4 (tier), όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Τα μέτρα αυτά θα είναι σε γενικές γραμμές ισοδύναμα με τους περιορισμούς που ίσχυαν στην Αγγλία τον Νοέμβριο, επεσήμανε.

Οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές πρέπει να μείνουν στο σπίτι, με περιορισμένες εξαιρέσεις.

Τα μη απαραίτητα καταστήματα και τα κλειστά γυμναστήρια πρέπει να κλείσουν.

Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν μπορούν, και δεν πρέπει να εισέρχονται ή να εγκαταλείπουν την περιοχή του επιπέδου 4.

Οι τελετές λατρείας, όπως η προσευχή, μπορούν να συνεχιστούν.

Οι περιορισμοί θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα επανεξεταστούν στις 30 Δεκεμβρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 27.052 νέα κρούσματα και 534 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Σχετικά άρθρα