Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρή έκρηξη τίναξε στον αέρα αρχηγείο φιλοτουρκικής οργάνωσης στη Β/Δ Συρία

Ισχυρή έκρηξη τίναξε στον αέρα αρχηγείο φιλοτουρκικής οργάνωσης στη Β/Δ Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχράρ Αλ Σαμ, Εφρίν, Ισλαμιστές, Πυρκαγιά, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτιά, Χαλέπι,

Ισχυρή έκρηξη την Παρασκευή, που προκλήθηκε από φωτιά που ξεκίνησε από οπλοστάσιο, κατέστρεψε ολοσχερώς το αρχηγείο της φιλοτουρκικής τζιχαντιστικής οργάνωσης Αχράρ αλ Σαμ στον κατεχόμενο από την Τουρκία κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία (βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού).

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, όπως μεταδίδει το Al Masdar News, η φωτιά ξεκίνησε από οπλοστάσιο της οργάνωσης στη βάση της στο χωριό Τζαλκάν, στη δημοτική ενότητα Τζιντέιρες.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε από το οπλοστάσιο – αποθήκη πυρομαχικών, προκαλώντας ισχυρή έκρηξη, στην οποία σκοτώθηκαν έξι τζιχαντιστές της οργάνωσης.

Το αίτιο της φωτιάς δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο, μιντιακοί ακτιβιστές αποκλείουν κουρδικό σαμποτάζ και αναφέρουν ότι ευθύνεται βραχυκύκλωμα εντός της αποθήκης.

Η συγκεκριμένη βάση τζιχαντιστών δημιουργήθηκε μετά την κατάληψη της Αφρίν από τον τουρκικό στρατό τον Μάρτιο του 2018 και την αποχώρηση των κουρδικών πολιτοφυλακών.

Ο πληθυσμός της Αφρίν ήταν μέχρι και τον Μάρτιο του 2018 κυρίως κουρδικός.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ακολουθώντας τις κουρδικές δυνάμεις στην εκκένωση της Αφρίν, επειδή δεν ήθελαν να ζήσουν υπό τουρκική – τζιχαντιστική κατοχή.

Εντός του κατεχόμενου θύλακα της Αφρίν, Κούρδοι αντάρτες και σαμποτέρ πραγματοποιούν συχνά επιθέσεις με στόχο τις κατοχικές δυνάμεις.

Οι Τούρκοι εποικίζουν την Αφρίν με Σύρους ισλαμιστές και Τουρκμένους, από άλλες περιοχές της Συρίας, αποσκοπώντας στη δημογραφική αλλοίωση της περιοχής και στην προσάρτησή της κάποια στιγμή στην Τουρκία.

Σχετικά άρθρα