Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζο Μπάιντεν θα κάνει το εμβόλιο τη Δευτέρα μπροστά στις κάμερες

Ο Τζο Μπάιντεν θα κάνει το εμβόλιο τη Δευτέρα μπροστά στις κάμερες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κάμαλα Χάρις, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τζεν Ψάκη, Τζιλ Μπάιντεν, Τζο Μπάιντεν,

Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, θα κάνει μαζί με τη σύζυγό του Τζιλ, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, μπροστά στις κάμερες.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο σύζυγός της, Νταγκ Έμχοφ, θα εμβολιαστούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

«Είναι σημαντικό να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές», επανέλαβε ο Μπάιντεν.

Η ανακοίνωση για τον εμβολιασμό του Μπάιντεν έρχεται μόλις μία μέρα μετά το θετικό τεστ ανώτατου αξιωματούχου στον εσωτερικό του κύκλο, του Σέντρικ Ρίτσμοντ.

Η εκπρόσωπος Τύπου, Τζεν Ψάκη, είπε ότι δεν επηρεάστηκε το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών του Μπάιντεν, καθώς ούτε αυτός ούτε κάποιο προσωπικό ήταν σε στενή επαφή με κανένα άτομο.

Ούτως ή άλλως το τεστ του Μπάιντεν ήταν αρνητικό.

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάινεν θα λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο, επιτρέποντάς τους να ανοσοποιηθούν πλήρως, πριν την επίσημη εγκατάστασή τους στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου.

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο Δεύτερος Κύριος Νταγκ Έμχοφ θα λάβουν το πλάνο την επόμενη εβδομάδα για να αποφύγουν μια κατάσταση στην οποία όλοι οι ηγέτες της διοίκησης βιώνουν παρενέργειες ταυτόχρονα.

«Βασίζεται σε σύσταση των ειδικών μας», είπε η Ψάκη.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τις τελευταίες ημέρες έντονη επιθυμία να λάβει το εμβόλιο και για να εξασφαλίσει τη συνέχεια της κυβέρνησης και να δώσει ένα καλό παράδειγμα για το ευρύ κοινό.

Αλλά δεν θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι προηγείται των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, των τροφίμων γηροκομείων και άλλων ευάλωτων ομάδων.

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Πενς έκανε το εμβόλιο την Παρασκευή, μαζί με τη σύζυγό του Κάρεν, και τον στρατηγό Τζερόμ Άνταμς.

Ομοίως, εμβολιάστηκαν τόσο ο ηγέτης της Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόνελ, όσο και η Νάνσι Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και η Αλεξαντρία Οκάσιο-Κορτέζ, εκ της προοδευτικής πτέρυγας των Δημοκρατικών.

Σχετικά άρθρα