Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο ρεκόρ στην Ολλανδία: Περισσότερα από 11.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Νέο ρεκόρ στην Ολλανδία: Περισσότερα από 11.000 κρούσματα σε 24 ώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ολλανδία,

Παρά την επιβολή μιας αυστηρής καραντίνας διάρκειας 5 εβδομάδων, ο αριθμός των μολύνσεων από κορωνοϊό στην Ολλανδία αυξήθηκε πάνω από 11.000 σε 24 ώρες.

Έτσι, σημείωσε νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM) της χώρας.

Η απότομη αυτή αύξηση μολύνσεων καταγράφηκε μόλις μία ημέρα μετά την επιβολή του lockdown, όπου περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η Ολλανδία θα κλείσει για πέντε εβδομάδες», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, από την έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη, μπροστά στην οποία είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές.

Φωνές και σφυρίγματα ακούγονταν κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος.

«Κατανοούμε τη σοβαρότητα των αποφάσεών μας, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

»Δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απλή γρίπη, όπως πιστεύουν οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω μας», σχολίασε ο ίδιος, σε αυστηρό ύφος, αναφερόμενος στους διαδηλωτές.

Ο Ρούτε συνέστησε στους Ολλανδούς πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να υποδέχονται το πολύ δύο πρόσωπα την ημέρα, προσθέτοντας πως τα μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιανουαρίου.

Μια εξαίρεση προβλέπεται για τρεις ημέρες γύρω στα Χριστούγεννα, όταν θα επιτρέπονται τρεις ενήλικες επισκέπτες.

Σχετικά άρθρα