Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μενέντεζ: Δεν με προβληματίζουν οι απειλές του Ερντογάν

Μενέντεζ: Δεν με προβληματίζουν οι απειλές του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρόμπερτ Μενέντεζ, Ρωσία, Τουρκία,

Απόλυτα δικαιωμένος δηλώνει ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ μετά την επιβολή των κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών συστημάτων S-400.

Μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ και στην ανταποκρίτρια στην Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη τόνισε ότι δεν τον προβληματίζουν καθόλου οι απειλές της Τουρκίας, ότι θα απαντήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για το σοβαρό λάθος που έκαναν διότι όπως λέει χαρακτηριστικά «οποιαδήποτε πιθανή απάντηση της Τουρκίας θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και τελικά θα πλήξει την ίδια».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι κυρώσεις επιβλήθηκαν 17 ολόκληρους μήνες μετά την παραλαβή των ρωσικών συστημάτων λέει ότι «είμαι ικανοποιημένος που έστω και καθυστερημένα η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιλήφθηκε αυτό που είχαν αντιληφθεί εδώ και καιρό, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι: ότι η Τουρκία θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί ακριβώς την ημέρα που παρέλαβε τους S-400, κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο, ούτε τόσο χρονοβόρο» λέει ο Γερουσιαστής.

Και προσθέτει ότι η Τουρκία όχι μόνο παρήγγειλε και παρέλαβε τα συστήματα αντίθετα σε κάθε προειδοποίηση αλλά τα ενεργοποίησε και τα δοκίμασε εναντίον αμερικανικής κατασκευής F16, ενέργεια που όπως λέει αποτελεί «σημαντικό κίνδυνο για την αμερικανική εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των χωρών της ευρύτερης περιοχής».

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός του 2021 και η πρόβλεψη περί κυρώσεων στην Τουρκία έπαιξε ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει τώρα κυρώσεις λέει «η τροπολογία που έβαλα στον προϋπολογισμό και προβλέπει κυρώσεις στην Τουρκία για ένα έτος, ήταν σίγουρα μια κινητήριος δύναμη, όμως ρόλο έπαιξε η ίδια η συμπεριφορά της Τουρκίας όχι μόνο σε σχέση με τα ρωσικά συστήματά αλλά στην Ανατολική Μεσόγειο, την Λιβύη και πιο πρόσφατα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

»Όλα αυτά έκαναν ακόμη και τον Πρόεδρο Τραμπ που θα προτιμούσε να διατηρήσει την σχέση του με τον Ερντογάν, να δει ότι η επιβολή κυρώσεων ήταν μονόδρομος».

Σχετικά άρθρα