Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Το Λονδίνο περιοχή υψηλού κινδύνου

Κορωνοϊός: Το Λονδίνο περιοχή υψηλού κινδύνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγλία, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λονδίνο,

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην βρετανική πρωτεύουσα, οδηγούν αναπόφευκτα στη μετακύληση του επιπέδου επικινδυνότητας στο 3 (tier), που σημαίνει πως το Λονδίνο θεωρείται πλέον περιοχή «υψηλού κινδύνου».

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Οι υπουργοί και αξιωματούχοι λένε στο BBC ότι «ανησυχούν βαθιά» για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 σε ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Οι ηγέτες του Συμβουλίου στο Λονδίνο θεωρείται ότι ανησυχούν για την αύξηση των υποθέσεων και ορισμένοι πιέζουν για ένα καθεστώς παραπάνω από το επίπεδο 3, με αυστηρότερους περιορισμούς από ό,τι η τρίτη βαθμίδα από μόνη της.

Το Έσσεξ μπορεί επίσης να μετακινηθεί στο τρίτο επίπεδο, πράγμα που θα σήμαινε ότι απαγορεύεται η ανάμιξη με άλλα νοικοκυριά οπουδήποτε σε εσωτερικούς χώρους, ισχυρές συστάσεις κατά των ταξιδιών σε άλλες περιοχές και εξαίρεση των αθλητικών οπαδών από εκδηλώσεις.

Με το Κεντ, Μέντγουεϊ και Σλάου να υπόκεινται ήδη στους περιορισμούς της κατηγορίας 3, μεγάλα τμήματα της νοτιοανατολικής Αγγλίας θα μπορούσαν σύντομα να ενταχθούν υπό τους αυστηρότερους περιορισμούς κοινωνικών επαφών.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κάλεσε την κυβέρνηση Τζόνσον να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κολέγια, προτρέποντας τους μαθητές να στραφούν στην τηλεκπαίδευση.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως «εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να επιβάλει περαιτέρω περιορισμούς στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα, ο οικονομικός αντίκτυπος στις επιχειρήσεις θα μπορούσε να είναι καταστροφικός».

Τι σημαίνει το Επίπεδο 3

Σε όποια περιοχή εντάσσεται στο επίπεδο 3 της επικινδυνότητας, ισχύουν οι ακόλουθοι κανόνες:

*Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε εσωτερικούς χώρους, ιδιωτικούς κήπους ή στους περισσότερους υπαίθριους χώρους, εκτός από την κατοικία.

*Επιτρέπονται οι συναντήσεις έως 6 άτομα σε εξωτερικούς χώρους όπως τα πάρκα, οι παραλίες ή η εξοχή.

*Καταστήματα, γυμναστήρια και υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας (όπως κομμωτήριο) μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά

*Μπαρ, παμπ, καφετέριες και εστιατόρια πρέπει να παραμείνουν κλειστά, εκτός από την παράδοση και τη διανομή στο σπίτι.

*Οι φίλαθλοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις σε γήπεδα.

*Οι χώροι ψυχαγωγίας σε εσωτερικούς χώρους – όπως αίθουσες μπόουλινγκ και κινηματογράφοι – πρέπει να παραμείνουν κλειστοί

*Συνιστάται στους πολίτες να μην ταξιδεύουν προς και από τις περιοχές της τρίτης βαθμίδας.

Σχετικά άρθρα