Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν το Σουδάν από τη λίστα με τις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία

Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν το Σουδάν από τη λίστα με τις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Σουδάν, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζιχαντιστές,

Οι ΗΠΑ απέσυραν επισήμως σήμερα το Σουδάν από τον κατάλογο με τις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία, όπου είχαν περιλάβει τη χώρα το 1993, ανακοίνωσε η Αμερικανική Πρεσβεία στο Χαρτούμ (φωτο) στον λογαριασμό της στο Facebook.

«Αφού πέρασε η περίοδος των 45 ημερών μετά την ενημέρωση του Κογκρέσου, ο υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε το έγγραφο που ακυρώνει τον χαρακτηρισμό του Σουδάν ως κράτους που στηρίζει την τρομοκρατία.

»Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από σήμερα 14 Δεκεμβρίου», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Το Χαρτούμ περίμενε την κίνηση αυτή μετά την πτώση τον Απρίλιο του 2019 του Ομάρ αλ Μπεσίρ, ελπίζοντας ότι θα προσφέρει ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Η περίληψη της χώρας στον κατάλογο αυτό εμπόδιζε τις ξένες χώρες να έχουν εμπορικές σχέσεις και να επενδύουν στο Σουδάν, υπό την απειλή κυρώσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις 19 Οκτωβρίου ότι θα αφαιρέσει το Σουδάν από τον κατάλογο αυτό.

Στις 23 Οκτωβρίου οι Αρχές του Σουδάν, αρνούμενες οποιονδήποτε «εκβιασμό»,δέχθηκαν υπό αμερικανική πίεση να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Μετά την αιφνιδιαστική αυτή ανακοίνωση, ο Τραμπ ενημέρωσε το Κογκρέσο στις 26 Οκτωβρίου για την αφαίρεση του Σουδάν από τον κατάλογο με τις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Σχετικά άρθρα