Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν στρατιωτικές απώλειες μετά τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν στρατιωτικές απώλειες μετά τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Καύκασος, Ναγκόρνο Καραμπάχ,

Τέσσερις Αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε συγκρούσεις στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, στην πρώτη έκθεση για τα θύματα μετά από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που μεσολάβησε η Ρωσία.

Ξεχωριστά, οι Αρχές στην Αρμενία δήλωσαν ότι έξι από τους στρατιώτες τους τραυματίστηκαν σε «στρατιωτική επίθεση των Αζέρων», χωρίς να διευκρινίσουν το πότε.

Η κυβέρνηση του Μπακού είπε ότι οι συγκρούσεις, οι οποίες άφησαν επίσης τραυματίες δύο Αζέρους στρατιώτες, πραγματοποιήθηκαν σε μια περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχό της όταν οι μάχες έληξαν στις 10 Νοεμβρίου και παραδόθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν περιοχές που προηγουμένως ελέγχονταν από τους Αρμένιους.

«Οι προκλήσεις του Αζερμπαϊτζάν συνεχίστηκαν σήμερα προς την κατεύθυνση των χωριών Mets Shen και Hin Shen στην περιοχή του Hadrut», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

Οι Ρώσοι ειρηνευτές που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των συγκρούσεων δεν ανέφεραν σημαντικές συγκρούσεις, αλλά δήλωσαν ότι το Σαββατοκύριακο υπήρξε ένα περιστατικό παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός.

Σχετικά άρθρα