Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ομπάμα στέλνει 3000 στρατιώτες στην Αφρική κατά του Έμπολα

Ο Ομπάμα στέλνει 3000 στρατιώτες στην Αφρική κατά του Έμπολα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρική, Έμπολα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λιβερία, Μπάρακ Ομπάμα,

Σχέδιο δράσης κατά του Έμπολα παρουσιάζει ο πρόεδρος ων ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, στο πλαίσιο του οποίου 3000 Αμερικανοί στρατιώτες θα σταλούν στην Αφρική για να συνδράμουν στη μάχη κατά του ιού που έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.400 ανθρώπους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να παρουσιάσει το ακριβές σχέδιο δράσης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην έδρα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα.

Το σχέδιο επικεντρώνεται στη Λιβερία, μία από τις τρεις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον Έμπολα.

Ένα κέντρο διοίκησης το οποίο θα εξασφαλίζει το συντονισμό των επιχειρήσεων θα εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα Μονρόβια, διευκρίνισε ένας Αμερικανός αξιωματούχος

Οι στρατιωτικοί θα συμμετάσχουν κυρίως στην κατασκευή νέων κέντρων περίθαλψης στις περισσότερο πληγείσες ζώνες και η αμερικανική κυβέρνηση θα βοηθήσει στη στρατολόγηση και την εκπαίδευση του προσωπικού που θα αναλάβει να τα διαχειρίζεται.
Οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν ένα μόνιμο κέντρο που θα επιτρέπει την εκπαίδευση ανά εβδομάδα 500 εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Επίσης, η Αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) θα διανείμει, σε σύμπραξη με την UNICEF, κιτ προστασίας που προορίζονται για τις 400.000 πιο ευάλωτες οικογένειες της Λιβερίας.

Σχετικά άρθρα