Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς μετέδωσε ο Guardian τους «σκανδαλισμούς» του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Πώς μετέδωσε ο Guardian τους «σκανδαλισμούς» του κορωνοϊού στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Guardian, Γιάνης Βαρουφάκης, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΜέΡΑ25 | DiEM25 Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025,

«Αποκαλύψεις για στρεβλώσεις στην καταμέτρηση κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν προκαλέσει αυξανόμενη αντιπαράθεση στην Ελλάδα», γράφει ο βρετανικός Guardian και συνεχίζει:

Τα στοιχεία που δημοσιεύει κάθε βράδυ η κυβέρνηση σχετικά με τον κορωνοϊό έχουν χαρακτηριστεί ανακριβή μετά από δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση από την πλευρά του ΕΟΔΥ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του ΜΕΡΑ25, ήλπιζε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφέρονταν στο θέμα στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.

Ο Βαρουφάκης μιλώντας στη Βουλή κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «κρύβεται», διότι δεν παρουσιάστηκε στη Βουλή.

«Μπορείτε να κρύβεστε κύριε Μητσοτάκη από τη Βουλή σήμερα, αλλά δεν θα καταφέρετε να κρυφτείτε από την κοινή γνώμη», είπε ο Βαρουφάκης στη Βουλή.

Η αντιπαράθεση ώθησε την Εισαγγελία να ζητήσει τη διενέργεια έρευνας μετά από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία διαφορετικά τμήματα του ΕΟΔΥ διατηρούσαν διαφορετικά ψηφιακά αρχεία με αποτέλεσμα τα νούμερα να είναι παραπλανητικά.

Η κυβέρνηση χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις «θεωρίες συνωμοσίας».

Η αντιπαράθεση έχει ενταθεί και από τη συμπεριφορά του ίδιου του Μητσοτάκη, επισημαίνει ο Guardian, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με τη γυναίκα του παραβίασαν τους περιοριστικούς κανόνες.

Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του ζευγαριού που έκανε ποδήλατο στην Πάρνηθα και πόζαρε με περαστικούς, χωρίς να φορά κανείς μάσκες ή να τηρεί αποστάσεις, όπως σημειώνουν επικριτές.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιχείρησε να υποβαθμίσει τον θόρυβο προκαλώντας περισσότερη οργή και κατηγορίες για «δυο μέτρα και δυο σταθμά», όταν είπε σε δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός «δε θα αρνούνταν ποτέ να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί» από πολίτες.

«Ο Μητσοτάκης κατηγορείται επειδή είναι ανθρώπινος», είπε.

Τα δρακόντεια μέτρα στο πλαίσιο του lockdown περιλαμβάνουν τεράστια πρόστιμα σε παραβάτες.

Μόνο το Σαββατοκύριακο η Αστυνομία ενέτεινε τους ελέγχους επιβάλλοντας πρόστιμα 780.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν, οι Αρχές πρέπει να ειδοποιούνται μέσω SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση και οι άνθρωποι αποθαρρύνονται να απομακρύνονται πολύ από τα σπίτια τους, αν επιλέξουν να αθληθούν σε εξωτερικό χώρο.

Η Πάρνηθα απέχει μία ώρα με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας, όπου ζει η οικογένεια Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα έχει πληγεί από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας φαίνεται πιο δύσκολο να ελεγχθεί, γράφει ο Guardian.

Σχετικά άρθρα