Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλο πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος από καταστροφή γέφυρας

Μεγάλο πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος από καταστροφή γέφυρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μια γέφυρα στρατηγικής σημασίας στον ποταμό Ευφράτη, την οποία χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος για να μεταφέρει εφόδια στην ανατολική Συρία, κατέστρεψαν σήμερα οι συριακές ειδικές δυνάμεις, ανέφεραν Μέσα ενημέρωσης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου και μια ΜΚΟ που καταγράφει τις εξελίξεις του συριακού πολέμου, γεγονός που αποτελεί ένα πλήγμα στην οργάνωση των τζιχαντιστών και μάλιστα στα εδάφη που ελέγχει.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι μια ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε τη γέφυρα της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για το Ισλαμικό Κράτος, αφού βρίσκεται στην μοναδική οδό ανεφοδιασμού του αστικού αυτού κέντρου, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ τον Ιούλιο, όταν οι μαχητές του απέσπασαν εδάφη από αντίπαλες ομάδες μαχητών χάρη κυρίως στον βαρύ οπλισμό που έφερε στη Συρία από το Ιράκ. Ωστόσο τμήματα της Ντέιρ αλ Ζορ, περιλαμβανομένης της περιοχής όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο, παραμένουν στα χέρια των δυνάμεων της κυβέρνησης.

«Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν την Πολιτική Γέφυρα στην Ντέιρ αλ Ζορ σε μια ειδική επιχείρηση που διεξήχθη από τις δυνάμεις καταστροφών και μηχανικούς του στρατού, προκαλώντας τον θάνατο των μαχητών που βρίσκονταν πάνω σε αυτήν», ανέφερε το αλ Μάναρ, ένα δίκτυο ενημέρωσης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, στον ιστότοπό του.

Η Χεζμπολάχ, η οποία έχει τη στήριξη του Ιράν, είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον συριακό εμφύλιο και έχει αναπτύξει δυνάμεις που πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών συριακών στρατευμάτων.

Η συριακή κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια χωρίς προηγούμενο αεροπορική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική και στην κεντρική Συρία, τη στιγμή που οι ΗΠΑ συγκροτούν έναν συνασπισμό εναντίον της οργάνωσης, η οποία έχει στην κατοχή της τεράστιες εκτάσεις τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ.

Δυτικές κυβερνήσεις έχουν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Άσαντ στην εκστρατεία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που ετοιμάζονται να αρχίσουν. Η πολιτική των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη Συρία έχει στο επίκεντρό της την αποχώρηση του Άσαντ από την εξουσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διεμήνυσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα διστάσει να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος εντός της Συρίας. Η Δαμασκός ωστόσο έχει καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια χωρίς την έγκρισή της θα εκληφθεί από μέρους της ως επιθετική ενέργεια.

Σχετικά άρθρα