Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρίσι: Συμπλοκές αστυνομίας-διαδηλωτών σε διαδήλωση κατά του αμφιλεγόμενου νόμου για την ασφάλεια

Παρίσι: Συμπλοκές αστυνομίας-διαδηλωτών σε διαδήλωση κατά του αμφιλεγόμενου νόμου για την ασφάλεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γαλλία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Παρίσι,

Η Αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας το Σάββατο στο Παρίσι ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τον αμφιλεγόμενο νόμο για την ασφάλεια.

Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και αρκετές βιτρίνες καταστημάτων καταστράφηκαν, στην αρχή της διαδήλωσης, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση.

Ένα φορτηγό διακρινόταν την ώρα που καιγόταν σε έναν δρόμο, ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού σκέπαζε τον ουρανό σε εκείνο το σημείο.

Η διαδήλωση άρχισε το απόγευμα στο Πορτ ντε Λιλά, στη βόρεια πλευρά του Παρισιού, υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση, μια εβδομάδα μετά προηγούμενη διαδήλωση στο Παρίσι που τελείωσε με βίαιες συγκρούσεις.

Ομάδες νέων και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν εκεί με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία της Δημοκρατίας.

Φώναζαν συνθήματα όπως: «Μακρόν, αρκετά!» ή, «Νόμος περί ασφάλειας, όχι, όχι. Κοινωνική ασφάλεια, ναι, ναι» και κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Νταρμανέν παραιτήσου» ή «Γαλλία: η γη των δικαιωμάτων της Αστυνομίας».

Βλήματα ερρίφθησαν κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

«Όλοι μισούν την Αστυνομία», «αντι-αντι-καπιταλιστές», φώναζαν μερικοί από τους συμμετέχοντες. Τα οδοφράγματα πυρπολήθηκαν επίσης.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 22 συλλήψεις μέχρι το απόγευμα.

Σχετικά άρθρα