Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν αρνήθηκε συμμαχία με τις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Το Ιράν αρνήθηκε συμμαχία με τις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Tζον Κέρι, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Μπορεί οι ΗΠΑ να λένε, δια στόματος Κέρι, ότι δεν προτίθενται να συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Συρίας στους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών και να απαξιώνουν το Ιράν, ωστόσο, σύμφωνα με τον ανώτατο Ιρανό ηγέτη, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, οι ΗΠΑ πρότειναν στον Ιράν συνεργασία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η οποία και απορρίφθηκε.

Και αυτή η αποκάλυψη έχει μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Συρία πέρα από σύμμαχος της Μόσχας είναι και σύμμαχος του Ιράν, το οποίο Ιράν μέχρι πρότινος θεωρούνταν από τις ΗΠΑ κάτι σαν… ορκισμένος εχθρός.

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο στο οποίο υποβλήθηκε σε επέμβαση για προστάτη: “Από τις πρώτες ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του πρεσβευτή τους στο Ιράκ, ζήτησαν μια συνεργασία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Αρνήθηκα διότι έχουν τα χέρια λερωμένα” και πρόσθεσε:

“Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών (Τζον Κέρι) ζήτησε επίσης προσωπικά από τον (Ιρανό ομόλογό του) Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ και αυτός αρνήθηκε”.

Ο Χαμενεΐ δήλωσε πως οι ΗΠΑ αναζητούν “ένα πρόσχημα για να κάνουν στο Ιράκ και τη Συρία αυτό που κάνουν στο Πακιστάν, να βομβαρδίζουν τα μέρη που θέλουν χωρίς έγκριση” από την πακιστανική κυβέρνηση. Ο Ιρανός ηγέτης αναφερόταν στις επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροπλάνων εναντίον των βάσεων των Ταλιμπάν.

Ο Τζον Κέρι, που μάλλον πουλάει τρέλα και χειρίζεται το θέμα του Ισλαμικού Κράτους περισσότερο ως… κάου μπόι παρά ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (είναι και η διακυβέρνηση Ομπάμα συνολικότερα που έχει αποδειχθεί αμήχανη να διαχειριστεί το πρόβλημα) δήλωσε την Παρασκευή πως η συμμετοχή της Τεχεράνης στη διάσκεψη στο Παρίσι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος “δεν θα ήταν αρμόζουσα”, κυρίως εξαιτίας “της ανάμιξης του Ιράν στη Συρία και αλλού”.

Δηλαδή, αφού έφαγε “πόρτα” από το Ιράν, τώρα το απαξιώνει και αυτό φανερώνει ότι ο άνθρωπος μάλλον δεν είναι σοβαρός. Και μέχρι να σοβαρευτεί η διακυβέρνηση Ομπάμα, οι τζιχαντιστές αλωνίζουν…

Σχετικά άρθρα