Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θράσος: Η Τουρκία ζητά αποζημίωση από την Ελλάδα για τη γερμανική έρευνα στο πλοίο «Rosaline A»

Θράσος: Η Τουρκία ζητά αποζημίωση από την Ελλάδα για τη γερμανική έρευνα στο πλοίο «Rosaline A»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ειρήνη (IRINI) - Ναυτική Επιχείρηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρεμπόριο Όπλων, Λιβύη, Τουρκία, Τουρκικό Εμπορικό Πλοίο,

Σύσκεψη εμπειρογνωμόνων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού για τη νηοψία τουρκικού πλοίου από το πλήρωμα γερμανικής φρεγάτας πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

Κατά την σύσκεψη εξετάστηκαν και στρατιωτικά μέτρα ως απάντηση αλλά και αίτημα αποζημίωσης από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία χώρες οι οποίες μετέχουν στην επιχείρηση «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της οποίας έγινε η έρευνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το γερμανικό πρακτορείο DPA μετέδωσε ότι το τουρκικό φορτηγό πλοίο Rosaline – A ήταν ύποπτο από καιρό για παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και μάλιστα είχε συνταχθεί ειδική έκθεση, όπως διέρρευσε από απόρρητο έγγραφο.

Υπενθυμίζεται ότι γερμανικές δυνάμεις που ανήκουν στην αποστολή «Ειρήνη», επιβιβάστηκαν και ερεύνησαν το τουρκικό φορτηγό πλοίο Rosaline – A.

Η Άγκυρα, στις αρχές της εβδομάδας, ισχυρίστηκε πως το πλοίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξε πως η γερμανική ομάδα παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο, ενώ κάλεσε τους πρεσβευτές της Γερμανίας και της Ιταλίας στους οποίους υπέβαλε διαμαρτυρία.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ δήλωσε πως οι διαμαρτυρίες της Τουρκίας είναι αδικαιολόγητες.

«Οι στρατιώτες συμπεριφέρθηκαν σωστά και ενήργησαν σύμφωνα με την εντολή της ευρωπαϊκής αποστολής “Ειρήνη”», είπε.

«Οι κατηγορίες που διατυπώνονται κατά των στρατιωτών είναι αδικαιολόγητες», συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επιμένει πως η Άγκυρα εξετάζει μέτρα για την προστασία των τουρκικών εμπορικών πλοίων.

Σχετικά άρθρα