Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο εμίρης του Κατάρ προσπαθεί να σώσει τον Ερντογάν – Αγόρασε το 10% του Χρηματιστηρίου της Τουρκίας

Ο εμίρης του Κατάρ προσπαθεί να σώσει τον Ερντογάν – Αγόρασε το 10% του Χρηματιστηρίου της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμίρης του Κατάρ, Κατάρ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, Τουρκία, Χρηματιστήριο,

Σειρά επενδύσεων υψηλού προφίλ στην Τουρκία, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Κατάρ, ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Άγκυρας σε μια μακρόχρονη διαμάχη με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που περιλαμβάνει την αγορά μεριδίου στο κύριο χρηματιστήριο της χώρας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το κρατικό ταμείο του Κατάρ, Qatar Investment Authority, που έχει βάση την Ντόχα, υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης με το αντίστοιχο τουρκικό Ταμείο, γνωστό ως TWF, για να αγοράσει μερίδιο 10% του τουρκικού χρηματιστηρίου, Borsa Istanbul AS.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η συμφωνία για την αγορά μεριδίου μειοψηφίας στην εταιρεία που διοικεί το κύριο χρηματιστήριο της Τουρκίας, για ένα μη γνωστό ποσό, αποκαλύφθηκε σε τελετή στο προεδρικό παλάτι, στην Άγκυρα, στην οποία παραβρέθηκαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι.

Επιπλέον, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg ότι το κράτος του Κόλπου υπέγραψε επίσης μια άλλη προκαταρκτική συμφωνία για επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε λιμενικό έργο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ολοκλήρωσε προηγούμενη συμφωνία για την αγορά μεριδίου στο Πάρκο Istinye, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε τουρίστες από τη Μέση Ανατολή.

Σημειώνει ότι η συμφωνία για το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, εάν οριστικοποιηθεί, θα μειώσει το μερίδιο του τουρκικού κρατικού ταμείου στην εταιρεία στο 80,6%.

Σχετικά άρθρα