ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «γελοία και προκατειλημμένη» τη γαλλική Γερουσία

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «γελοία και προκατειλημμένη» τη γαλλική Γερουσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γαλλία, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Καύκασος, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Τουρκία,

«Έκφραση γελοίας, προκατειλημμένης και μη ρεαλιστικής αντίληψης» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ το ψήφισμα της Γαλλικής Γερουσίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, υποστηρίζοντας ότι η περιορίζει την ικανότητα της Γαλλίας να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει πως το ψήφισμα που εγκρίθηκε χθες από την Γαλλική Γερουσία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα ότι αγνοούνται οι πιο θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, η νομιμότητα και η δικαιοσύνη για χάρη της εσωτερικής πολιτικής.

«Απορρίπτουμε εντελώς τους αβάσιμους ισχυρισμούς που προβάλλονται εναντίον της Τουρκίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η απόφαση της Γερουσίας αποτελεί σαφή ένδειξη ότι οι εργασίες των συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ ΟΑΣΕ οι οποίοι έπρεπε να είναι αμερόληπτοι δεν έφεραν αποτέλεσμα και πως ήταν μεροληπτικοί.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ «το Αζερμπαϊτζάν αποκατέστησε την εδαφική του ακεραιότητα απελευθερώνοντας τα εδάφη του που ήταν υπό κατοχή επί σχεδόν 30 χρόνια», υποστηρίζοντας ότι «τα αποτελέσματα που πήρε το Αζερμπαϊτζάν στο πεδίο της μάχης αντικατοπτρίζονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ τα οποία κατέγραψε και ο Συμπρόεδρος της Γαλλίας κατά την διαδικασία Μινσκ, ωστόσο δεν υλοποιήθηκαν για τον λόγο ότι ζητούν την άμεση αποχώρηση των Αρμενίων από τα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν».

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «το αίτημα της Γαλλικής Γερουσίας για το Αζερμπαϊτζάν να αποσυρθεί από τη χώρα του αποτελεί έκφραση μιας γελοίας, προκατειλημμένης και μη ρεαλιστικής αντίληψης που δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη».

Προσθέτει πως αυτή η απόφαση η οποία δεν έχει κοινή λογική περιορίζει την ικανότητα της Γαλλίας να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.

Σχετικά άρθρα