Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ροχανί: Άνοιγμα στον Μπάιντεν για μία νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις

Ροχανί: Άνοιγμα στον Μπάιντεν για μία νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Τζο Μπάιντεν, Χασάν Ροχανί,

Nα ανοίξει μια νέα σελίδα μαζί με το Ιράν επιστρέφοντας στην «κατάσταση που επικρατούσε» πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τον Nτόναλντ κάλεσε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν από κοινού να αποφασίσουν και να ανακοινώσουν ότι θα επιστρέψουν στην κατάσταση που επικρατούσε πριν από τις 20 Ιανουαρίου 2017», ημερομηνία που ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ο Ροχανί μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

«Η πολιτική της κυβέρνησης της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι: σεβασμός των δεσμεύσεων έναντι σεβασμού των δεσμεύσεων, πράξεις έναντι πράξεων, μείωση της έντασης έναντι μείωσης της έντασης, σεβασμός σε αντάλλαγμα σεβασμού», δήλωσε ο Ροχανί.

«Εάν υπάρχει μια τέτοια θέληση στους μελλοντικούς Αμερικανούς ηγέτες, νομίζω ότι θα είναι πολύ εύκολο να επιλυθούν» πολλά προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος, για τον οποίο μια επιστροφή στην κατάσταση πριν από την προεδρία Trump θα μπορούσε να αλλάξει «άρδην την πορεία των πραγμάτων».

Σχετικά άρθρα