Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι «θεραπεύουν» τον κορωνοϊό με τσάι από φύλλα ελιάς

Οι Τούρκοι «θεραπεύουν» τον κορωνοϊό με τσάι από φύλλα ελιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελιά, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τουρκία,

Την ώρα που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναζητά εδώ και μήνες το εμβόλιο και το φάρμακο, για να μπει ένα τέλος στην πανδημία που σαρώνει τον κόσμο και έχει στοιχίσει ζωές, οι Τούρκοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν το φάρμακο και μάλιστα κατευθείαν από τη φύση στο… ποτήρι μας.

Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak, η οποία μάλιστα φιλοξενεί την είδηση στο πρωτοσέλιδό της, τα φύλλα ελιάς είναι το φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει το δημοσίευμα, στην Τουρκία μαζεύουν τα φύλλα ελιάς και δημιουργούν ένα τσάι, το οποίο πρέπει να πίνουν πρωί και βράδυ επί δύο μήνες.

Το συγκεκριμένο ρόφημα, λένε οι επιστήμονες εκεί, είναι ένα ισχυρό αντιοξεοιδωτικό το οποίο ρίχνει τον πυρετό και σκοτώνει τον ιό.

Μάλιστα, η εφημερίδα δίνει και παράδειγμα, καθώς υποστηρίζει ότι σε μια εταιρία, εργαζόμενοι που είχαν κολλήσει κορωνοϊό, πίνοντας το τσάι για δύο μήνες, ο ιός εξαφανίστηκε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη θεραπεία έχει ξεκινήσει ήδη από τρία νοσοκομεία, σε ήδη διαγνωσμένους θετικά ασθενείς και φαίνεται, όπως αναφέρει ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα στην Τουρκία, είναι περίπου 6.000 την ημέρα, ενώ οι νεκροί ανέρχονται από 140 μέχρι 150.

Στη χώρα το lockdown είναι μερικό, καθώς τα μόνα που δεν λειτουργούν είναι τα καταστήματα εστίασης.

Από τη… φραπελιά στο τσάι από φύλλα ελιάς

Στην Τουρκία, εδώ και πάνω από μια δεκαετία, έσπευσαν να φυτέψουν ελαιόδεντρα, που είχαν αγοράσει από την Ελλάδα και επένδυσαν στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και κυκλοφορίας στην αγορά τσαγιού από φύλλα ελιάς σε χάρτινα σακουλάκια.

«Το θέμα αντιμετωπίστηκε με μεγάλη φαιδρότητα στην Ελλάδα πριν από χρόνια.

»Ο κόσμος άρχισε να μαζεύει φύλλα ελιάς από δέντρα που βρίσκονται μέσα στις πόλεις και παρασκεύαζε ροφήματα αναμένοντας θεραπεία από τον καρκίνο.

»Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ιαπωνία, τα φύλλα της ελιάς είχαν από χρόνια ενταχθεί στον Οργανισμό Φαρμάκων.

»Έτσι, την ώρα που ο θόρυβος για τη “φραπελιά” και η κακή της δημοσιότητα βρίσκονταν στο ανώτατο σημείο τους, επιχειρηματίες από τη γειτονική Τουρκία αντιλήφθηκαν την σημασία του θέματος, φύτεψαν ελληνικές ποικιλίες ελιάς και μπήκαν δυναμικά στην βιομηχανική παραγωγή τσαγιού από φύλλα ελιάς» δήλωνε τον Απρίλιο του 2013 στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καθηγητής Δενδροκομίας Αθανάσιος Ρούμπος.

Σχετικά άρθρα