Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός κατέρριψε τουρκικό ντρον στη βόρεια Συρία

Ο συριακός στρατός κατέρριψε τουρκικό ντρον στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο συριακός στρατός δήλωσε ότι το πρωί της Τρίτης κατέρριψε ένα τουρκικό ντρον, το οποίο αποπειράθηκε να εξαπολύσει επίθεση στις θέσεις του στα βόρεια της επαρχίας της Ράκα.

Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλείται το Al Masdar News, ο συριακός στρατός παρακολουθούσε στενά το πρωινό της Τρίτης το τουρκικό ντρον μετά την απόπειρά του να επιτεθεί στις συριακές θέσεις.

Ο συριακός στρατός κατέρριψε το τουρκικό ντρον ενώ είχε πάρει πορεία να πετάξει προς τις θέσεις των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) κοντά στην πόλη Αΐν Ίσα.

Το προηγούμενο βράδυ, της Δευτέρας, στα περίχωρα της Αΐν Ίσα δόθηκε σφοδρή μάχη μεταξύ SDF και μισθοφόρων των Τούρκων, οι οποίοι προσπάθησαν με νυχτερινή αιφνιδιαστική επίθεση να καταλάβουν τις κουρδικές θέσεις. Οι επιτιθέμενοι υπέστησαν βαριές απώλειες και υποχώρησαν [διαβάστε εδώ].

Προς τις ίδιες θέσεις των SDF, που το βράδυ είχαν αποκρούσει την τουρκική επίθεση, επιχείρησε να πετάξει το ντρον, ίσως για να βομβαρδίσει, όταν καταρρίφθηκε από τους Σύρους.

Τις τελευταίες 72 ώρες οι φιλότουρκοι άτακτοι, υποστηριζόμενοι από τον τουρκικό στρατό, εξαπέλυσαν μια σειρά από επιθέσεις στις κουρδικές θέσεις στα βόρεια της επαρχίας Ράκα.

Ο στρατός του καθεστώτος της Δαμασκού προσπαθεί να μην εμπλακεί στις τουρκο-κουρδικές συγκρούσεις, ωστόσο, ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του επανειλημμένα τον πλήττουν.

Σχετικά άρθρα