Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έντεκα μισθοφόροι των Τούρκων σκοτώθηκαν σε μάχη με τις SDF στη βόρεια Συρία

Έντεκα μισθοφόροι των Τούρκων σκοτώθηκαν σε μάχη με τις SDF στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές,

Έντεκα φιλότουρκοι τζιχαντιστές μισθοφόροι σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη βόρεια Συρία, σε σφοδρή μάχη με στρατιώτες των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι φιλότουρκοι εξαπέλυσαν το βράδυ της Δευτέρας επίθεση στις θέσεις των SDF κοντά στην πόλη Αΐν Ίσα.

Όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), έντεκα φιλότουρκοι άτακτοι σκοτώθηκαν και άγνωστος αριθμός στρατιωτών των SDF.

Ο Μερβάν Καμισλό, εκπρόσωπος των SDF, επιβεβαίωσε τη μάχη, δηλώνοντας ότι αμύνθηκαν στην επίθεση των ισλαμιστών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ύστερα από ρωσική διαμεσολάβηση, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επέτρεψαν στον τουρκικό στρατό και τους μισθοφόρους του να περισυλλέξουν τους νεκρούς τους από το πεδίο της μάχης.

Με κόκκινο αστέρι το πεδίο της μάχης. Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση. Με πράσινα και μοβ τα εδάφη που κατέχουν οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους στη βόρεια Συρία και βορειοδυτική Συρία.

Σχετικά άρθρα