Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) εκπαιδεύουν δίχως σταματημό νέα στρατεύματα στη Συρία (βίντεο)

Οι Κούρδοι (SDF) εκπαιδεύουν δίχως σταματημό νέα στρατεύματα στη Συρία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Βίντεο, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Οι Κούρδοι της Συρίας, που έχουν ανακηρύξει μαζί με Άραβες και Ασσύριους συμπατριώτες τους την Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Επικράτεια της Βόρειας Συρίας, που εκτείνεται στα εδάφη ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και υποστηρίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, συνεχίζουν να εκπαιδεύουν στρατεύματα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η σύμμαχος δύναμη της Δύσης επί του πεδίου που νίκησε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, είναι ο στρατός της δημοκρατικής επικράτειας ανατολικά του Ευφράτη.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εκπαιδεύουν στρατεύματα διότι αντιμετωπίζουν δύο θανάσιμους κινδύνους:

α) Την τουρκική απειλή, που έχει σχέδια να προχωρήσει την εισβολή της στη Συρία πιο βαθιά, εάν της δοθεί η ευκαιρία και β) το υποστηριζόμενο από τη Ρωσία και το Ιράν καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος επιδιώκει να αποκαταστήσει την τυραννίδα του σε όλη την επικράτεια της χώρας του.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δεν επιδιώκουν τον διαμελισμό της Συρίας, αλλά τη μετατροπή της σε ομόσπονδη δημοκρατία. Για αυτό και στα εδάφη που ελέγχουν εκπαιδεύουν τον πληθυσμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και υποστηρίζουν ένθερμα τη χειραφέτηση των γυναικών.

Δείτε βίντεο Νοεμβρίου από τις πρόσφατες ορκωμοσίες νέων στρατιωτών των SDF και πλάνα από την εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων:

Σχετικά άρθρα