ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδισσες αντάρτισσες ανατινάζουν εκσκαφέα του τουρκικού στρατού (βίντεο)

Κούρδισσες αντάρτισσες ανατινάζουν εκσκαφέα του τουρκικού στρατού (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κούρδισσες αντάρτισσες κατέστρεψαν με αντιαρματική ρουκέτα εκσκαφέα του τουρκικού μηχανικού, κατά τη διάρκεια κατασκευής οχυρωματικών έργων του τουρκικού στρατού.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου και οι Κούρδοι ανάρτησαν βίντεο από την επιχείριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την κουρδική ενημέρωση, οι Τούρκοι κατασκεύαζαν φυλάκιο στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές εργασίες γίνονται στην περιοχή Χαφτανίν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει εισβάλει στο βόρειο Ιράκ – ιρακινό Κουρδιστάν με το πρόσχημα ότι απειλείται η εθνική της ασφάλεια από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK έχει στρατόπεδα και βάσεις στα βουνά του ιρακινού Κουρδιστάν, στα οποία καταφεύγουν οι Κούρδοι αντάρτες όταν καταδιώκονται από την Τουρκία.

Η τουρκική εισβολή στο ιρακινοκουρδικό έδαφος έχει καταγγελθεί ως παράνομη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ιράκ.

Δυστυχώς, η δεξιά κυβέρνηση των Μπαρζανίδων στο ιρακινό Κουρδιστάν κατηγορείται ότι συνεργάζεται με τους Τούρκους ενάντια στους σοσιαλιστές πατριώτες Κούρδους αντάρτες.

Όπως θα δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, η Κούρδισσα επιλέγει να χτυπήσει το μηχάνημα και όχι τους Τούρκους στρατιώτες που στέκονται ακριβώς δίπλα.

Μία ακόμη απόδειξη ότι το κουρδικό αντάρτικο διακρίνεται από πολεμικό ήθος.

Μόλις η ρουκέτα (κόκκινη κουκίδα) χτυπήσει τον εκσκαφέα κι αυτός ανατινάζεται, στα δεξιά της οθόνης θα δείτε τους Τούρκους στρατιώτες να τρέχουν να καλυφθούν.

Σχετικά άρθρα