Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα στη βόρεια Αφρική όρισε νέο αρχηγό διάδοχο του Αμπντελμαλέκ Ντρουκντέλ

Η Αλ Κάιντα στη βόρεια Αφρική όρισε νέο αρχηγό διάδοχο του Αμπντελμαλέκ Ντρουκντέλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αφρική, Γαλλία, Δυτική Αφρική, Ισλαμιστές, Μάλι, Τζιχαντιστές,

Η Αλ Κάιντα στη βόρεια Αφρική όρισε νέο αρχηγό, διάδοχο του Αμπντελμαλέκ Ντρουκντέλ, που σκοτώθηκε από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, μετέδωσε το Σάββατο η ιστοσελίδα SITE, που παρακολουθεί τις «εξτρεμιστικές οργανώσεις».

Νέος αρχηγός της Αλ Κάιντα στη βόρεια Αφρική είναι ο Αλγερινός σεΐχης Μουτζαχίντ Γιαζίντ Μουμπάρακ, επίσης γνωστός ως Άμπου Ουμπαϊντά Γιουσέφ αλ Ανάμπι.

Ο γαλλικός στρατός σκότωσε τον πρώην αρχηγό της Αλ Κάιντα στη βόρεια Αφρική τον περασμένο Ιούνιο στο Μάλι, μετά από κυνηγητό επτά ετών στην περιοχή του Σαχέλ (υποσαχάρια Αφρική).

«Στις 3 Ιουνίου, οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, με την υποστήριξη των εταίρων τους, εξουδετέρωσαν τον εμίρη της Αλ Κάιντα στο Μαγκρέμπ, τον Αμπντελμαλέκ Ντρουκντέλ και αρκετούς από τους στενούς συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στο βόρειο Μάλι» είχε ανακοινώσει η Γαλλίδα ΥΠΕΘΑ, Φλοράνς Παρλί, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ο Ντρουκντέλ είχε αναλάβει την ευθύνη για αρκετές θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης εναντίον της έδρας του ΟΗΕ στο Αλγέρι το 2007 που σκότωσε 62 άτομα.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει περισσότερους από 5.000 στρατιώτες στη Δυτική Αφρική, όπου μάχονται εναντίον τρομοκρατικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα και του ISIS στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά άρθρα