ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Θλιβερό βήμα» η επίσκεψη Πομπέο σε ισραηλινό οικισμό στη Δυτ. Όχθη

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Θλιβερό βήμα» η επίσκεψη Πομπέο σε ισραηλινό οικισμό στη Δυτ. Όχθη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με ανακοίνωσή του στις 19 Νοεμβρίου, χαρακτήρισε «θλιβερό βήμα» την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε ισραηλινό οικισμό στην Ιουδαία (Δυτική Όχθη).

Όπως αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, η «επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο σε ισραηλινό οικισμό στην υπό κατοχή περιοχή της Δυτικής Όχθης, είναι ένα άκρως θλιβερό βήμα, αντίθετο με την απόφαση 2334 (2016) του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ (στο οποίο οι ΗΠΑ είναι μόνιμο μέλος), όπως και των άλλων αποφάσεων που καταγράφουν τις παράνομες εποικιστικές δραστηριότητες του Ισραήλ στα υπό κατοχή παλαιστινιακά εδάφη.

»Πίσω από αυτή την επίσκεψη ο στόχος είναι η νομιμοποίηση των παράνομων δραστηριοτήτων του Ισραήλ στα υπό κατοχή παλαιστινιακά εδάφη.

»Τέτοιου είδους μονόπλευρα βήματα που γίνονται ανεύθυνα, δεν θα επηρεάσουν τις καθιερωμένες διεθνείς παραμέτρους για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του παλαιστινιακού λαού.

»Τέτοιου είδους σχέδια είναι καταδικασμένα να παραμείνουν χωρίς αποτέλεσμα.

»Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα πηγάζοντα από το διεθνές δίκαιο νόμιμα δικαιώματα των Παλαιστινίων αδερφών μας και να υπερασπιζόμαστε τον δίκαιο αγώνα τους», καταλήγει η τουρκική διπλωματία.

Σχετικά άρθρα