ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κουτοπόνηρος Ερντογάν φόρεσε προσωπείο φιλοευρωπαίου και κάλεσε την ΕΕ σε διάλογο

Ο κουτοπόνηρος Ερντογάν φόρεσε προσωπείο φιλοευρωπαίου και κάλεσε την ΕΕ σε διάλογο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Σάββατο την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο, αφήνοντας αιχμές μεροληψίας υπέρ Ελλάδας και Κύπρου. Ο κουτοπόνηρος ανατολίτης ισλαμιστής δεν παρέλειψε να φορέσει και το προσωπείο του «φιλοευρωπαίου».

«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να μην μεροληπτεί σε βάρος μας ή τουλάχιστον να μην γίνει ένα εργαλείο για τη δημιουργία εχθροτήτων εναντίον της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του, μέσω βιντεοδιάσκεψης, στο συνέδριο του κόμματός του AKP.

«Δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας οπουδήποτε παρά στην Ευρώπη.

»Σκοπεύουμε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη», διαβεβαίωσε.

«Θέλουμε μια ισχυρότερη συνεργασία με τους φίλους και συμμάχους μας», τόνισε ο ίδιος.

«Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε χώρα ή θεσμό που δεν μπορεί να διευθετηθεί μέσω της πολιτικής, της διπλωματίας και του διαλόγου», σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στην ίδια ομιλία, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα ήθελε να «χρησιμοποιήσει ενεργά τις παλιές και στενές σχέσεις συμμαχίας με τις ΗΠΑ για να βρεθεί μια λύση στα περιφερειακά και διεθνή προβλήματα».

Ο κουτοπόνηρος Ερντογάν προέβη στο νέο αυτό θέατρο ενώ νωρίτερα εξέδωσε νέα Navtex που συνεχίζει τις παράνομες έρευνες του «Ορούτς Ρέις» νότια του Καστελλόριζου.

Σχετικά άρθρα