Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικηγόροι Τραμπ: Ούγκο Τσάβες και κομμουνιστικό χρήμα βοήθησαν τον Μπάιντεν να κλέψει τη νίκη

Δικηγόροι Τραμπ: Ούγκο Τσάβες και κομμουνιστικό χρήμα βοήθησαν τον Μπάιντεν να κλέψει τη νίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Κούβα, Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, Τζο Μπάιντεν,

Δεκάδες φορές αποπειράθηκαν ως τώρα οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ να αμφισβητήσουν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Κι όσο η ήττα του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου επιβεβαιώνεται καθώς συνεχίζεται η επίσημη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και η διαφορά στους εκλέκτορες παραμένει (306 έναντι 232) υπέρ του Μπάιντεν, τόσο μεγαλώνει η απόγνωση στο νομικό επιτελείο του Τραμπ, που καταφεύγει στις πιο απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας.

Έτσι η δικηγόρος του, Σίντνεϊ Πάουελ, υποστήριξε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές με τη βοήθεια των κομμουνιστών και του -εκλιπόντος από το 2013- Ούγκο Τσάβες!

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε εδώ και αποκαλύπτουμε μέρα με τη μέρα είναι η μαζική επιρροή κομμουνιστικού χρήματος μέσω της Βενεζουέλας, της Κούβας και πιθανώς της Κίνας και της εμπλοκής τους στις εκλογές μας εδώ στις ΗΠΑ», δήλωσε υποστηρίζοντας ότι ο Τσάβες είχε βάλει «παραθυράκια» στο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για την καταμέτρηση των ψήφων, με αποτέλεσμα κάθε ψήφος υπέρ του Μπάιντεν να μετράται ως 1,25 ψήφοι, ενώ ψήφοι υπέρ του Τραμπ μετατρέπονταν αυτόματα σε ψήφους υπέρ του Μπάιντεν!

Η Πάουελ υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός της επιβεβαιώνεται από μια ένορκη βεβαίωση που κατατέθηκε στο πλαίσιο προσφυγής στη Τζόρτζια, αλλά η αμερικανική εταιρεία Dominion Voting Systems λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Βενεζουέλα κι απέρριψε τις αιτιάσεις των δικηγόρων του Τραμπ ως «πλημμυρίδα παραλογισμών».

Πέραν τούτου το επίμαχο λογισμικό χρησιμοποιήθηκε μόνον για τη σάρωση των ψηφοδελτίων ενώ οι αρμόδιες εκλογικές Αρχές επεσήμαναν ότι για κάθε καταμετρημένη ψήφο υπάρχει και το αντίστοιχο ψηφοδέλτιο.

Οι δικηγόροι του Τραμπ ισχυρίστηκαν ακόμη ότι δεν μπορούν να παρουσιάσουν αποδείξεις στους δημοσιογράφους, αφού σημαντικοί μάρτυρες αρνούνται να βγουν μπροστά στις κάμερες.

Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης κι έναν από τους πλέον αφοσιωμένους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού προέδρου, Ρούντι Τζουλιάνι, να δηλώσει κάθιδρος και με τη βαφή από τα μαλλιά του να ρέει στα μάγουλά του, στη συνέντευξη Τύπου ότι «δεν θα επιτρέψουμε να κλέψουν αυτοί οι απατεώνες τις ψήφους των Αμερικανών.

»Ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ, όχι τον Τζο Μπάιντεν».

Ωστόσο, οι εκλογικές Αρχές σ’ όλες τις αμερικανικές Πολιτείες έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ότι δεν υπήρξε καλπονοθεία ή σημαντικά λάθη που θα έθεταν υπό αμφισβήτηση το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Τζουλιάνι υποστήριξε ακόμη ότι μπορεί να αποδείξει πως ο Τραμπ κέρδισε την Πενσιλβάνια και μάλιστα με 300.000 ψήφους διαφορά και το Μίσιγκαν με άλλες 50.000 ψήφους.

Αλλά δεν προσκόμισε ούτε αυτή τη φορά αποδείξεις.

Σχετικά άρθρα