Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μισοί Γερμανοί θεωρούν σωστή τη «βέργα» ως τιμωρία των παιδιών

Οι μισοί Γερμανοί θεωρούν σωστή τη «βέργα» ως τιμωρία των παιδιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Γερμανία, Ενδοοικογενειακή Βία,

Περίπου ένας στους δύο Γερμανούς δεν απορρίπτει εντελώς τη σωματική τιμωρία κατά την ανατροφή των παιδιών του.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας έρευνας που διεξήχθη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουλμ για λογαριασμό της Γερμανικής Ένωσης Προστασίας Παιδιών και της Unicef.

Στην έρευνα, σύμφωνα με το Spiegel, έλαβαν μέρος 2.500 άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν βρίσκουν ένα «χτύπημα στον πισινό» προβληματικό, ενώ ένα χαστούκι μοιάζει να είναι εντάξει για ένα στα έξι άτομα.

Η μελέτη σχετικά με τη στάση απέναντι στη σωματική τιμωρία και τη γονική μέριμνα διαπίστωσε ότι η έκταση και οι αρνητικές συνέπειες της ψυχολογικής βίας κατά των παιδιών εξακολουθούν να υποτιμώνται σε μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη, το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποιούν βία στην εκπαίδευση ή τη θεωρούν πρόσφορο μέσα συμμόρφωσης έχει μειωθεί σημαντικά από το 2000.

Πριν από είκοσι χρόνια, το δικαίωμα κάθε παιδιού σε μη βίαιη εκπαίδευση τέθηκε σε ισχύ στη Γερμανία.

Όμως, η ελαφρύτερη σωματική τιμωρία παραμένει διαδεδομένη «μεταξύ ενός τρομακτικά μεγάλου μέρους του γερμανικού πληθυσμού», όπως εξήγησαν οι εμπνευστές της έρευνας.

Οι προσωπικές εμπειρίες παίζουν ρόλο

Μεταξύ άλλων, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ερωτηθέντες με τη δική τους εμπειρία βίας στην παιδική ηλικία ήταν πιο πιθανό να συμφωνήσουν με τη σωματική τιμωρία στην εκπαίδευση από ότι οι άνθρωποι που μεγάλωσαν χωρίς αυτή.

Έτσι, η πιθανότητα να συμφωνίας με τη δήλωση ότι «ένα χαστούκι στον πισινό δεν έχει βλάψει ποτέ ένα παιδί» είναι σχεδόν 16 φορές μεγαλύτερη στους ερωτηθέντες με τις δικές τους εμπειρίες σωματικής βίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη, η συγκατάθεση για σωματική τιμωρία είναι μεγαλύτερη στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας ερωτηθέντες ήταν λιγότερο πιθανό να απορρίψουν τη σωματική τιμωρία ως μέσο εκπαίδευσης από τους νεότερους.

Οι άνω των 60 ετών θεωρούν σε ποσοστό 65% ένα «χτυπηματάκι» ως κατάλληλη τιμωρία, τη στιγμή που στους κάτω των 31 ετών, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 45%.

Οι ερευνητές ζήτησαν την ευαισθητοποίηση σχετικά με την καθημερινή βία κατά των παιδιών και την εφαρμογή του δικαιώματος στη μη βίαιη εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Περί Παίδων Αγωγής

Πριν δύο χιλιάδες χρόνια ο φιλόσοφος και αρχιερέας των Δελφών Πλούταρχος, στο έργο του «Περί Παίδων Αγωγής», δίδαξε ότι δεν πρέπει να ασκούμε καμία βία στα παιδιά.

Διότι με τη βία δεν ανατρέφονται ελεύθεροι άνθρωποι αλλά δούλοι, που μαθαίνουν να πειθαρχούν με τη βία και όχι με τη λογική.

Αυτά δίδασκε ο ελληνικός πολιτισμός όταν οι άλλοι έτρωγαν… βελανίδια.

Για αυτό ο κόσμος χωριζόταν μεταξύ Ελλήνων και Βαρβάρων.

Ήταν οι ελληνικές αρχές και αξίες που έκαναν τη διαφορά μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας.

Σχετικά άρθρα