ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτικοί από πέντε κόμματα στηρίζουν την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων στη Γερμανία

Πολιτικοί από πέντε κόμματα στηρίζουν την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τη Γαλλία, την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων εξετάζει πλέον και η Γερμανία. Όπως επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), πολιτικοί από πέντε κόμματα της Γερμανίας δηλώνουν ότι στηρίζουν τη σχετική πρωτοβουλία μετά τις ανοιχτές απειλές που έχει εκτοξεύσει η οργάνωση εναντίον φιλήσυχων πολιτών από την Αρμενία, που διαμένουν μόνιμα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Φρανκφούρτης «οι Γκρίζοι Λύκοι είναι η δεξαμενή οπαδών του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος MHP, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια έχει διευρύνει την επιρροή του στο τουρκικό κράτος και στην τουρκική πολιτική.

»Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 οι οπαδοί του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν απομακρύνθηκαν από δημόσια αξιώματα.

»Σύμφωνα με τον Τσαν Ντουντάρ, πρώην αρχισυντάκτη της εφημερίδας Cumhuriyet που ζει εξόριστος στη Γερμανία, “τις θέσεις τους στις υπηρεσίες ασφαλείας, τη δικαιοσύνη και τη γραφειοκρατία έχουν πάρει σε μεγάλο βαθμό οι Γκρίζοι Λύκοι”.

»Χωρίς το MHP ως κυβερνητικό εταίρο το AKP του Ερντογάν δεν θα διέθετε πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

»Στη Γερμανία η συνεργασία αυτή φαίνεται όταν οι Γκρίζοι Λύκοι υποστηρίζουν την πολιτική Ερντογάν και συνεργάζονται με την Ditib, παρακλάδι της τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Ζητημάτων (Ίδρυμα Diyanet) στη Γερμανία.

»Εδώ και μισό αιώνα», λέει ο Τσαν Ντουντάρ, «οι Γκρίζοι Λύκοι βρίσκονται στην υπηρεσία του τουρκικού κράτους και αναλαμβάνουν τις “βρωμοδουλειές” για λογαριασμό του».

Σχετικά άρθρα