Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Δημοκρατικοί στηρίζουν Πελόσι για τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Οι Δημοκρατικοί στηρίζουν Πελόσι για τη Βουλή των Αντιπροσώπων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νάνσι Πελόσι,

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισαν την Τετάρτη για πρόεδρο της Βουλής τη Νάνσι Πελόσι για άλλα δύο χρόνια, παρά τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου στις οποίες το κόμμα έχασε έδρες από τους Ρεπουμπλικάνους.

Το πλήρες Σώμα πρέπει ακόμη να ψηφίσει τον κεντρικό ομιλητή στις αρχές Ιανουαρίου, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι θα υποβάλουν τον δικό τους υποψήφιο για τη θέση, αλλά είναι πιθανό να χάσουν καθώς θα είναι στη μειονότητα στην αίθουσα των 435 εδρών.

Ως ομιλήτρια και πρόεδρος, η Πελόσι, 80 ετών, θέτει την ημερήσια διάταξη στο Σώμα και είναι δεύτερος στη σειρά για την προεδρία σε περίπτωση που υπάρχει κενή θέση.

Κατά τη διάρκεια της κλειστής συνάντησης των Δημοκρατικών, η Πελόσι δήλωσε ότι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές της θα είναι η έγκριση ενός νομοσχεδίου μεταρρύθμισης της επιβολής του νόμου, μαζί με τη νομοθεσία που θα αφορά την υγειονομική περίθαλψη και το περιβάλλον.

«Έχουμε εδώ τον κορωνοϊό που δείχνει την αδικία στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να συντρίψουμε τον ιό, να τιμήσουμε τους ήρωές μας, να βάλουμε χρήματα στις τσέπες του αμερικανικού λαού», δήλωσε η Πελόσι.

Οι Δημοκρατικοί εδώ και μήνες διαφωνούν με τους Ρεπουμπλικάνους για ένα νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Εάν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα θα είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης στις αρχές του 2021.

Σχετικά άρθρα