Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Άγνωστο πόσο θα διαρκέσει ο περιορισμός κυκλοφορίας στη Γαλλία

Κορωνοϊός: Άγνωστο πόσο θα διαρκέσει ο περιορισμός κυκλοφορίας στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ζαν Καστέξ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Δεν μπορεί να ορίσει επί του παρόντος ημερομηνία για την άρση του εθνικού εγκλεισμού και περιορισμού κυκλοφορίας στη Γαλλία, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν.

Οι περιορισμοί σε όλη τη Γαλλία για την καταπολέμηση της μετάδοσης του κορωνοϊού επιβλήθηκαν στις 30 Οκτωβρίου, αρχικά για μια περίοδο ενός μηνός.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, ανέφερε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν θα αρθούν την 1η Δεκεμβρίου, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η χώρα ανακτά τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για εφησυχασμό.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου η πανδημία υποχωρεί, ακόμη και αν παραμένει σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε, μία ημέρα μετά την ημερήσια καταμέτρηση των νέων κρουσμάτων σε χαμηλό μηνός.

Ο Βεράν είπε ότι ο ιός μεταδίδεται σχετικά πιο αργά από ότι στην αρχή των απαγορεύσεων κυκλοφορίας και στη συνέχεια του εθνικού απαγορευτικού που τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα.

Σχετικά άρθρα