Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Συμφωνία για εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου 2021

Λιβύη: Συμφωνία για εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου 2021
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Λιβύη, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Λίβυοι εκπρόσωποι που συνεδρίασαν στην Τυνησία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ κατέληξαν σε συμφωνία που προβλέπει «εθνικές εκλογές» στη Λιβύη στις 24 Δεκεμβρίου του 2021, ανακοίνωσε την Παρασκευή η προσωρινή απεσταλμένη του ΟΗΕ στη Λιβύη Στέφανι Ουίλιαμς.

«Οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης συμφώνησαν για τη διοργάνωση κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου 2021», δήλωσε η Ουίλιαμς κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

«Η επίτευξη διοργάνωσης εκλογών απαιτεί ένα νέο εκτελεστικό όργανο για να ενώσει τη χώρα.

»Αυτό προϋποθέτει τη σύσταση ενός μεταρρυθμισμένου συμβουλίου προεδρίας και μια αποτελεσματική και ενιαία κυβέρνηση εθνικής ενότητας», δήλωσε η Στέφανι Ουίλιαμς.

Οι συνομιλίες στην Τύνιδα αυτή την εβδομάδα πραγματοποιούνται μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τον περασμένο μήνα μεταξύ των δύο κύριων πλευρών στον πόλεμο της χώρας – τη διεθνώς αναγνωρισμένη ισλαμιστική Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χάφταρ που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη.

Ωστόσο, πολλοί Λίβυοι συνεχίζουν να είναι δύσπιστοι ότι οι ειρηνευτικές προσπάθειες θα τερματίσουν σχεδόν δέκα χρόνια χάους και αιματοχυσίας μετά την εξέγερση το 2011 εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι, την οποία είχε υποστηρίξει το ΝΑΤΟ.

Σχετικά άρθρα