Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Πόντιοι ΗΠΑ και Καναδά καταδίκασαν την επίθεση στο Αρτσάχ και τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στην Κύπρο

Οι Πόντιοι ΗΠΑ και Καναδά καταδίκασαν την επίθεση στο Αρτσάχ και τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καναδάς, Καύκασος, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ Καναδά, Πόντιοι, Τουρκία,

Κατά την διάρκεια των εργασιών του 25ου συνεδρίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά την 11η Οκτωβρίου, 2020 οι συμμετέχοντες στις εργασίες καταδίκασαν κατηγορηματικά την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, με τη βοήθεια της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν, εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ και της Αρμενίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου:

«Επιπλέον, καταδικάζουμε την περαιτέρω είσοδο της Τουρκίας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αμμόχωστο, όπου η τουρκική επέκταση εκτίθεται ξανά.

»Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία συμμετέχει ταυτόχρονα και στρατηγικά και στις δύο περιπτώσεις.

»Η επαναλαμβανόμενη επιθετικότητα προς την Ελλάδα, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και η μετατροπή των χριστιανικών εκκλησιών σε τζαμιά, χρησιμεύει ως περαιτέρω απόδειξη των προθέσεων του προέδρου Ερντογάν και της τουρκικής κυβέρνησης.

»Από τις 3 Οκτωβρίου του 2020 το Αζερμπαϊτζάν με εντολή και με τη βοήθεια του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ξεκίνησε πολεμικές πράξεις εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ και του Αρμενικού λαού.

»Αυτή η απρόκλητη επίθεση, με τις ευλογίες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, αποτελεί πραγματική απειλή στη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, την Ασία, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

»Ο Πρόεδρος Ερντογάν μέσω της ρητορικής του και των δράσεών του έχει επιδείξει επιθυμία και έχει ομολογουμένως ξεκινήσει μια αποστολή Γενοκτονίας, παρόμοια με αυτή που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ου αιώνα.

»Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 3,500,000 Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι Χριστιανοί δολοφονήθηκαν.

»Ένας εξίσου αριθμός απομακρύνθηκε βίαια από τις προγονικές πατρίδες τους, σε μια προσπάθεια να διαγράψουν όλα τα ίχνη του Χριστιανισμού από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως Τουρκία.

»Εάν δεν έχουμε διδαχθεί από την ιστορία, τότε έχουμε την πρόθεση να την επαναλάβουμε.

»Τα πολιτισμένα έθνη του κόσμου δεν μπορούν να αγνοήσουν όλα τα σημάδια και να παραμείνουν αδρανείς, πρέπει να αποτρέψουν την επανάληψη αυτού του φρικτού κεφαλαίου στην ανθρώπινη ιστορία.

»Η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ & Καναδά, η Ένωση Ποντιακής Νεολαιας ΗΠΑ και Καναδά, και όλοι οι σύλλογοι μέλη της απαιτούν από τις κυβερνήσεις όλων των πολιτισμένων εθνών του κόσμου να ενεργήσουν γρήγορα και αποφασιστικά για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης, η οποία αποτελεί μια άμεση απειλή για την παγκόσμια ειρήνη».

Υπογράφουν ο Κωνσταντίνος Τσιλφίδης, Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά και η Μυροφόρα Καλογερίδου, Πρόεδρος Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας ΗΠΑ και Καναδά.

Σχετικά άρθρα