Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανήσυχος ο Μακρόν: Οι Τούρκοι χτίζουν «κάστρο» στο Στρασβούργο με τζαμί, προξενείο, κ.α.

Ανήσυχος ο Μακρόν: Οι Τούρκοι χτίζουν «κάστρο» στο Στρασβούργο με τζαμί, προξενείο, κ.α.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Millî Görüş (Εθνικό Όραμα) Τουρκική Ομογενειακή Ισλαμιστική Οργάνωση, Γαλλία, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ίδρυμα Ντιγιανέτ, Ισλάμ, Ισλαμιστές, Μουσουλμάνοι, Στρασβούργο, Τζαμί, Τζαμί Έγιουμπ Σουλτάν (Στρασβούργο), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία, Τουρκικό Προξενείο,

Ανήσυχος είναι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για την αυξανόμενη τουρκική ισλαμική επιρροή στη Γαλλία, που συνδέεται και με την κατασκευή του μεγαλύτερου τεμένους στην Ευρώπη στο Στρασβούργο, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με πολύ σκεπτικό την κατασκευή στο Στρασβούργο του τζαμιού «Έγιουμπ Σουλτάν», μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κτίριο όπου γίνονται οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κύριος φορέας της τουρκικής δραστηριότητας στο εξωτερικό είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το περιβόητο Ίδρυμα Ντιγιανέτ (Diyanet), η οποία έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά από το 2002 που ανέβηκε το κόμμα του Ερντογάν στην εξουσία.

Ειδικά στην περιοχή της Αλσατίας, η οποία συνορεύει με τη Γερμανία, υπάρχει ισχυρή τουρκική επιρροή.

Στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου του τζαμιού βρίσκεται το νέο τουρκικό προξενείο και στη δυτική πλευρά ένα παράρτημα της ισλαμικής οργάνωσης Ditib, που είναι ο βραχίονας του Diyanet στη Γερμανία και ελέγχει 270 τεμένη στη Γαλλία.

Το οικόπεδο στο οποίο χτίζεται το Τέμενος έχει αγοραστεί από την ισλαμιστική οργάνωση Milli Gorus που συνδέεται άρρηκτα με τον Ερντογάν και η κατασκευή του τζαμιού χρηματοδοτείται από πιστούς του Ισλάμ και μέλη της κοινότητας σε όλη την Ευρώπη.

Οι γαλλικές Αρχές -αναφέρει το Bloomberg- ανησυχούν για τον τρόπο χρησιμοποίησης του τζαμιού, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν βλέπει την τουρκική διασπορά ως έναν εν δυνάμει στρατό του στην Ευρώπη.

Εκμεταλλευόμενος την τουρκική διασπορά ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να φτιάξει ένα δίκτυο για να προωθήσει την επιρροή του.

«Το τέμενος στο Στρασβούργο είναι το πιο ξεχωριστό παράδειγμα του αυξανόμενου αποτυπώματος που αφήνει η Τουρκία στη χώρα του Μακρόν» αναφέρει το πρακτορείο.

Προς το παρόν, είναι αβέβαιο αν η ισλαμική κοινότητα Milli Gorus θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα χρήματα ώστε να ολοκληρωθεί η ανέγερση του Τεμένους, αλλά δεν αποκλείεται ο Ερντογάν να βάλει το χέρι του.

Στόχος της Άγκυρας φαίνεται να είναι το τέμενος του Στρασβούργου να είναι ανάλογων διαστάσεων με εκείνο της Κολωνίας που εγκαινίασε ο Ερντογάν πριν δυο χρόνια.

Απορία: Οι Γάλλοι τώρα αντιλήφθηκαν τι σύστημα έστηναν οι Τούρκοι μέσα στο Στρασβούργο; Τόσο καιρό τι έκαναν; Παρακολουθούσαν; Ο λαθεμένος και άνευ κανόνων και όρων δικαιωματισμός θα τους καταστρέψει στη Γαλλία, διότι αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται ο Ερντογάν για να διεισδύει στην Ευρώπη και να την εκβιάζει.

Σχετικά άρθρα