Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Πούτιν πούλησε τους Αρμένιους – Τι συμφώνησε με τον Ερντογάν

Γιατί ο Πούτιν πούλησε τους Αρμένιους – Τι συμφώνησε με τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αζερμπαϊτζάν, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Ενέργεια, Καύκασος, Κρικόρ Τσακιτζιάν, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Ναχιτσεβάν, Νικόλ Πασινιάν, Νταγκεστάν, Πετρέλαιο, Ρωσία, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, λακωνικά και με σαφήνεια, εξήγησε τι εξυπηρετεί η συμφωνία εκεχειρίας που επέβαλλε η Ρωσία στους Αρμένιους, ύστερα από ρωσοτουρκική συνεννόηση – μοιρασιά ΠούτινΕρντογάν:

«Η ουσία αυτής επώδυνης έως και προδοτικής για την Αρμενία συμφωνίας, κρύβεται σε έναν από τους όρους που έθεσε η Ρωσία προς το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο θα πάρει πίσω ορισμένες περιοχές κλειδιά για τον αγωγό φυσικού αερίου που θέλει να προωθήσει προς την Τουρκία, μέσω του Ναχιτσεβάν.

»Ο όρος είναι να μην ενταχθούν ποτέ οι περιοχές αυτές στο ΝΑΤΟ και επίσης το ΝΑΤΟ να μην έχει πρόσβαση στην Κασπία Θάλασσα και στα Ρωσικά σύνορα στην περιοχή Ναγκεστάν.

»Αυτός ήταν ο σκοπός της Ρωσίας, γι’ αυτό και αναπτύσσει στην περιοχή στρατιωτικές «ειρηνευτικές» δυνάμεις, δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας, ουσιαστικά για να ελέγχει πλήρως την περιοχή και να διασφαλίσει ότι από εκεί δεν θα περάσει ποτέ Νατοϊκή δύναμη», έγραψε ο Κρικόρ Τσακιτζιάν σε ανάρτησή του στο Facebook.

Να σημειωθεί ότι στο Αζερμπαϊτζάν και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Μπακού, οι Αζερότουρκοι πανηγυρίζουν κρατώντας τουρκικές σημαίες και κάνοντας τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων.

Ο Πούτιν, ας μην έχουμε αυταπάτες, υποστηρίζει την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αναπτύσσονται ήδη Ρωσικές και Τουρκικές «ειρηνευτικές δυνάμεις».

Πέντε από τις επτά επαρχίες του Ναγκόρνο Καραμπάχ παραδίδονται στους Αζέρους.

Η Αρμενία που πολέμησε μόνη, θρηνεί μόνη.

Πώς υποχρεώθηκε ο Πασινιάν σε συνθηκολόγηση

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο Κρικόρ Τσακιτζιάν αποκάλυψε:

«Ο πόλεμος στο Καραμπάχ τελείωσε. Υπεγράφη συνθήκη ειρήνης

»Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Νοεμβρίου, υπέγραψε δήλωση μαζί με τους προέδρους του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

»Στη δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

»Αγαπητοί συμπατριώτες, αδελφές και αδελφοί.

»Έχω πάρει μια δύσκολη, εξαιρετικά δύσκολη απόφαση για τον εαυτό μου και για όλους μας.

»Έχω υπογράψει δήλωση με τους Προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου του Καραμπάχ στη 1.00 τη νύχτα.

»Το κείμενο της δήλωσης που υπογράψαμε, το οποίο ήδη έχει δημοσιευθεί είναι απερίγραπτα οδυνηρό για μένα προσωπικά και για τους ανθρώπους μας.

»Έλαβα αυτή την απόφαση ως αποτέλεσμα μιας σε βάθος ανάλυσης της στρατιωτικής κατάστασης και της αξιολόγησης των ανθρώπων που γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση.

»Βασίζεται επίσης στην πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για την τρέχουσα κατάσταση.

»Θα δώσω λεπτομερές μήνυμα για όλα τις επόμενες μέρες.

»Αυτό δεν είναι νίκη, αλλά δεν υπάρχει ήττα έως ότου νικηθείτε.

»Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τους εαυτούς μας ως ηττημένους και αυτό θα πρέπει να είναι η αρχή της εποχής μας για εθνική ενοποίηση και αναγέννηση.

»Πρέπει να αναλύσουμε τα χρόνια της ανεξαρτησίας μας προκειμένου να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

»Γονατίζω ενώπιον όλων των μαρτύρων μας.

»Υποκλίνομαι σε όλους τους στρατιώτες μας, αξιωματικούς, στρατηγούς, εθελοντές που υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την πατρίδα με τη ζωή τους. Έσωσαν ανιδιοτελώς τους Αρμένιους του Αρτσάχ».

»Η συνθηκολόγηση, η οποία θα επιφέρει κατάπαυση του πυρός και ειρήνη στην περιοχή, προβλέπει ταυτόχρονα και την παραχώρηση εδαφών του Καραμπάχ στους Αζέρους, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλο θυμό και οδύνη σε ολόκληρο τον Αρμενικό λαό, τόσο στην Αρμενία, όσο και στη διασπορά ανά την υφήλιο.

»Η είδηση έπεσε σαν βόμβα μέσα στη νύχτα και όλοι αναζητούν τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τον Αρμένιο πρωθυπουργό σε αυτή την οδυνηρή συνθηκολόγηση.

»Όπως άφησε να εννοηθεί, πιέστηκε από ολιγάρχες της χώρας για να φτάσει να υπογράψει τη συνθήκη.

»Τα ακριβή γεγονότα θα τα παρουσιάσει, όπως υποσχέθηκε, σε μια εβδομάδα.

»Εν των μεταξύ όπως όλα δείχνουν θα είναι ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στην Αρμενία, αφού η πολιτική κατάσταση, μοιάζει με καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί», καταλήγει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν.

Σχετικά άρθρα