Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι αποχώρησαν από τρία φυλάκια στη Β/Δ Συρία που είχαν περικυκλωθεί από τον συριακό στρατό

Οι Τούρκοι αποχώρησαν από τρία φυλάκια στη Β/Δ Συρία που είχαν περικυκλωθεί από τον συριακό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο τουρκικός στρατός εκκένωσε ένα ακόμα από τα φυλάκιά του στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία της Ιντλίμπ, το οποίο, ύστερα από προέλαση του συριακού στρατού τους προηγούμενους μήνες, βρέθηκε περικυκλωμένο από δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού.

Η Τουρκία ξεκίνησε να εγκαθιστά πριν δύο χρόνια μια σειρά από φυλάκια – βάσεις μεταξύ των δυνάμεων των τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ και των καθεστωτικών με ρόλο, υποτίθεται, την επιτήρηση της εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ωστόσο, μεγάλη προέλαση του συριακού στρατού, με ρωσική υποστήριξη, εις βάρος των τζιχαντιστών είχε ως αποτέλεσμα κάποια από τα φυλάκια αυτά να βρεθούν από «ανάμεσα», μέσα σε εδάφη ελεγχόμενα από τη συριακή κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το AlMasdarNews, το Σάββατο περισσότερα από 50 τουρκικά φορτηγά, φορτωμένα με εφόδια και άλλο εξοπλισμό, αποχώρησαν από το φυλάκιο στην περιοχή της Μααράτ αλ Νουμάν στα νότια της επαρχίας της Ιντλίμπ με κατεύθυνση τις περιοχές της Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια, οι οποίες παραμένουν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τοπική πηγή, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε τα φορτηγά για να μεταφέρει τους στρατιώτες και τα εφόδιά του από το συγκεκριμένο φυλάκιο, που είναι περικυκλωμένο από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι Τούρκοι εγκατέστησαν το συγκεκριμένο φυλάκιο – οχυρό πέρσι τον Αύγουστο.

Το τουρκικό οχυρό στη Μααράτ είναι το τρίτο που εκκενώνουν οι Τούρκοι τις τελευταίες εβδομάδες.

Είχε προηγηθεί η εκκένωση των τουρκικών φυλακίων στο Μορέκ και τη Σερ Μαγέρ τα βόρεια της επαρχίας Χάμα.

Παλαιότερα οι τουρκικές Αρχές είχαν δηλώσει ότι δεν θα αποχωρήσουν από κανένα φυλάκιο στο έδαφος της Συρίας, παρά την προέλαση του συριακού στρατού που είχε ως αποτέλεσμα την περικύκλωσή τους και την ακύρωση του ρόλου τους ως «ειρηνευτικής» δύναμης μεταξύ τζιχαντιστών και καθεστωτικών.

Ωστόσο, μετά από διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, οι Τούρκοι συμφώνησαν να αποχωρήσουν από αυτά τα τρία φυλάκια – βάσεις.

Σχετικά άρθρα