Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ισλαμιστική Χαμάς έχει στήσει στην Τουρκία αρχηγείο κυβερνοεπιθέσεων και αντικατασκοπείας

Η ισλαμιστική Χαμάς έχει στήσει στην Τουρκία αρχηγείο κυβερνοεπιθέσεων και αντικατασκοπείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Γιαχία Σινουάρ, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Πράκτορες, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χάκερς, Χαμάς,

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, λειτουργεί μυστικά στην Τουρκία μια επιτελική εγκατάσταση από την οποία πραγματοποιεί κυβερνοεπιθέσεις και επιχειρήσεις αντικατασκοπείας, σύμφωνα με δημοσίευμα των λονδρέζικων «Times» που αναδημοσιεύουν οι «Times of Israel».

Σύμφωνα με πηγές δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, που επικαλούνται οι «Times», το εν λόγω αρχηγείο της Χαμάς στήθηκε πριν δύο χρόνια και επιβλέπεται από τους στρατιωτικούς ηγέτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για χώρο διαφορετικό από τα επίσημα γραφεία της Χαμάς και δημιουργήθηκε εις γνώση των τουρκικών Αρχών.

Την εγκατάσταση επιβλέπει ο Σαμάχ Σαράτζ, υψηλό στέλεχος της Χαμάς, που αναφέρεται απευθείας στον Γιαχία Σινουάρ, επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα.

Σημειώνεται ότι, τον Αύγουστο η βρετανική «The Telegraph» αποκάλυψε ότι η Τουρκία δίνει τουρκικές υπηκοότητες στους ηγέτες της Χαμάς που έχουν καταφύγει στο έδαφός της, κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα και από τους Ισραηλινούς.

Υπάρχει ανησυχία ότι η Χαμάς σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος κατά ισραηλινών στόχων και ότι τα τουρκικά διαβατήρια θα διευκολύνουν τα μέλη της στις κινήσεις τους.

Τον Αύγουστο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Χαμάς, στην οποία συμμετείχαν ο ηγέτης της οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγιε και ο υπαρχηγός του Σάλεχ αλ Αρούρι. Ο Αρούρι είναι επικηρυγμένος με 5 εκατ. δολάρια από τους Αμερικανούς.

Η συνάντηση καταδικάστηκε έντονα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τούρκος πρόεδρος όμως απέρριψε την κριτική, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Τον Δεκέμβριο του 2019, πάλι η «The Telegraph», αποκάλυψε ότι η Τουρκία επιτρέπει σε μέλη της Χαμάς να σχεδιάζουν από το έδαφός της επιθέσεις στο Ισραήλ.

Η Τουρκία δεσμεύτηκε το 2015, με διαμεσολάβηση των Αμερικανών, να μην επιτρέπει στους τρομοκράτες της Χαμάς να σχεδιάζουν ενώ βρίσκονται στην επικράτειά της επιθέσεις στο Ισραήλ.

Η Χαμάς και το ισλαμιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν είναι «αδελφές» οργανώσεις και συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Σχετικά άρθρα