Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Θα απαντήσουμε στη διάλυση των «Γκρίζων Λύκων»

Τουρκία: Θα απαντήσουμε στη διάλυση των «Γκρίζων Λύκων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γαλλία, Γκρίζοι Λύκοι, Τουρκία,

Η Τουρκία προειδοποίησε την Τετάρτη ότι θα απαντήσει αποφασιστικά στη διάλυση από τη Γαλλία της τουρκικής υπερεθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση πρόκληση.

«Υπογραμμίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης των Τούρκων της Γαλλίας και ότι θα απαντήσουμε με τον πιο σθεναρό τρόπο σε αυτή την απόφαση», δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη τη διάλυση του κινήματος των Γκρίζων Λύκων, μετά τα πρόσφατα βίαια επεισόδια μεταξύ μελών της τουρκικής κοινότητας και μελών της αρμενικής κοινότητας της Γαλλίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κίνημα αποκαλούμενο Γκρίζοι Λύκοι, χαρακτηρίζοντας το κίνημα που διαλύθηκε σήμερα από τη Γαλλία «αποκύημα της φαντασίας».

«Η διάλυση των Γκρίζων Λύκων είναι ένδειξη ότι η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται πλέον εντελώς υπό τον έλεγχο αρμενικών κύκλων επιρροής», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Σχετικά άρθρα