Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Σούζα» o Ερντογάν στους Κινέζους – Διέγραψε tweet διότι το απαίτησε το Πεκίνο

«Σούζα» o Ερντογάν στους Κινέζους – Διέγραψε tweet διότι το απαίτησε το Πεκίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Twitter, Κίνα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ταϊβάν, Τουρκία,

Θέλει να εμφανίζεται παντοδύναμος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αλλά μόλις οι Κινέζοι του «τράβηξαν το αυτί» έσπευσε να διαγράψει tweet με το οποίο ευχαριστούσε την Ταιβάν για τη βοήθεια που προσέφερε στην Τουρκία μετά τον σεισμό που σάρωσε τη Σμύρνη, γράφει η εφημερίδα Cumhurriyet.

Η τουρκική, αντιπολιτευόμενη εφημερίδα επικαλείται τα ΜΜΕ της Ταϊβάν που γράφουν ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν αναγκάστηκε να διαγράψει το tweet του υπό πίεση από την Κίνα.

Το μήνυμα στο Twitter περιείχε επίσης τη σημαία της Ταϊβάν.

Η Κίνα ως γνωστόν θεωρεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της, δεν την αναγνωρίζει και αναστέλλει τις σχέσεις της με χώρες που διατηρούν σχέσεις με αυτήν.

Η εφημερίδα Taipei Times ανέφερε ότι:

«Ο Ερντογάν έκανε tweet με τις σημαίες των χωρών που προσέφεραν βοήθεια στην Τουρκία μετά τον σεισμό, στις οποίες υπήρχε και η σημαία της Ταϊβάν.

»Αργότερα, διέγραψε αυτό το tweet και ανέβασε άλλο χωρίς τη σημαία της Ταϊβάν».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν, Τζόζεφ Βου, δήλωσε ότι σύμφωνα με τα Γραφείο Εκπροσώπησης της Ταϊβαν στην Άγκυρα αυτό έγινε λόγω πίεσης από την Κίνα.

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων που εδρεύει στην πρωτεύουσα Ταιπέι μετέδωσε δήλωση του πρωθυπουργού Σου Σεν Τσανγκ ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα της παλιομοδίτικης κινεζικής ηγεμονίας.

Η Ταϊβάν έχει επίσημη ονομασία «Δημοκρατία της Κίνας» και είναι το απομεινάρι του προηγούμενου κινεζικού καθεστώτος, του εθνικιστικού δημοκρατικού κόμματος Κουομιντάνγκ.

Είναι το μόνο κινεζικό έδαφος που δεν κατάφερε να ελέγξει το κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο μετά την επικράτησή του το 1949 ίδρυσε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Σχετικά άρθρα