Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και ένας δημοσιογράφος ανάμεσα στους νεκρούς του Κιέβου

Και ένας δημοσιογράφος ανάμεσα στους νεκρούς του Κιέβου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιατσεσλάβ Βερέμι, Κίεβο, Ουκρανία,

Η καθημερινή ουκρανική εφημερίδα Vesti, ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της ότι άγνωστοι μασκοφόροι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν δημοσιογράφο της χθες τη νύχτα στο κέντρο του Κιέβου, κοντά στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

Ο Βιατσεσλάβ Βερέμι είχε μόλις αναχωρήσει από τα γραφεία της εφημερίδας Vesti με ταξί και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο όχημα που είχε σταματήσει σε ένα φανάρι. Οι μασκοφόροι έβγαλαν το δημοσιογράφο από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τον χτυπούν.

“Τον πυροβόλησαν στο στήθος και πέθανε στο νοσοκομείο ύστερα από εγχείριση πολλών ωρών”, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα, η οποία πρόσκειται στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη Vesti, ο Βερέμι είχε τραυματιστεί και στα τέλη Ιανουαρίου όταν είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές στην οδό Γκρουσέφσκι. Ο Βερέμι είχε τότε υποστεί μερική απώλεια της όρασης.

Πολλές δεκάδες δημοσιογράφων έχουν τραυματιστεί στο Κίεβο από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης, ενώ πριν από περίπου τρεις μήνες και οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Τύπου έχουν καταγγείλει επιθέσεις με στόχο δημοσιογράφους.

Σχετικά άρθρα