Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούτσιτς υπέρ Τραμπ: «Με νίκη του θα είναι ευκολότερα τα πράγματα για τη Σερβία»

Βούτσιτς υπέρ Τραμπ: «Με νίκη του θα είναι ευκολότερα τα πράγματα για τη Σερβία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Βαλκάνια, Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Σερβία,

Έντονο είναι το ενδιαφέρον στη Σερβία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ αφού, όπως εκτιμάται, το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει την πορεία των εξελίξεων στα εθνικά θέματα.

Η κυρίαρχη αντίληψη στους πολιτικούς κύκλους που ασκούν την εξουσία είναι ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ στο ζήτημα του Κοσόβου, αλλά και γενικότερα ο τρόπος, με τον οποίο αντιμετωπίζει το Βελιγράδι, ευνοεί τα σερβικά συμφέροντα.

Η ίδια άποψη επικρατεί και στην κοινή γνώμη όπου ο Τραμπ θεωρείται ορθολογιστής και ο αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν εκφραστής της πολιτικής που δεν επιδεικνύει καμία κατανόηση για τις ευαισθησίες των Σέρβων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σχολιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου, τις αμερικανικές εκλογές έδωσε το στίγμα των προσδοκιών του Βελιγραδίου.

«Η νίκη του Τραμπ αναμφισβήτητα θα έκανε τα πράγματα ευκολότερα για εμάς.

»Κάποιοι διερωτώνται, και τι θα κάνετε αν κερδίσει ο Μπάιντεν;

»Δεν θα κάνουμε τίποτα, αλλά δεν είμαστε ούτε χαζοί, ούτε τυφλοί για να μην καταλαβαίνουμε και να μην βλέπουμε τι θα ήταν καλύτερο για μας», επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εκτίμησε ότι περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει έχει ο Τζο Μπάιντεν και επισήμανε ότι η πολιτική του στο παρελθόν δεν ήταν ευνοϊκή για την Σερβία.

«Για το Βελιγράδι οι αμερικανικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές.

»Φαβορί θεωρείται ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο προσωπικά έχω καλές σχέσεις, αλλά η πολιτική του δεν έκλινε προς το μέρος της Σερβίας.

»Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον και αυτό το γνωρίζουμε» τόνισε ο Βούτσιτς.

Σχετικά άρθρα