Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχτηκε σε συναγωγή στη Βιέννη

Άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχτηκε σε συναγωγή στη Βιέννη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Βιέννη, Βίντεο, Βομβιστική Επίθεση, Εβραίοι, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμιστές, Συναγωγή, Τζιχαντιστές,

Η εφημερίδα «Kronen Zeitung» ανέφερε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε σε συναγωγή στο Schwedenplatz στο κέντρο της Βιέννης, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς από την επίθεση.

Λέγεται ότι υπάρχουν και άλλοι δράστες, ενώ στο σημείο έσπευσαν 20 ασθενοφόρα.

Με tweet η Αστυνομία ανέφερε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας από την ανταλλαγή πυρών.

«Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης – υπάρχουν τραυματίες – ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», ανέφερε η Αστυνομία στο Twitter.

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την Αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς από την επίθεση.

Σύμφωνα με την Kronen Zeitung ο φερόμενος δράστης αυτοκτόνησε, πυροδοτώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του.

Πιθανοί συνεργοί

Μέσα ενημέρωσης τόνισαν πως ενδέχεται να υπάρχουν συνεργοί του δράστη που παραμένουν ασύλληπτοι.

Σύμφωνα με το ΟΕ24, περίπου 50 πυροβολισμοί ερίφθησαν στη μέση του δρόμου κοντά στη συναγωγή.

Τα πυρά προήλθαν από πολυβόλο όπλο.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών.

Η εφημερίδα Falter, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν νεκρό.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την Αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν «τουλάχιστον 50 πυροβολισμούς».

Τραβήχτηκαν φωτογραφίες με τουλάχιστον έναν τραυματία που αιμορραγούσε στο πάτωμα μπροστά από ένα μπαρ.

Έκκληση στους Εβραίους να μείνουν σπίτια τους

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητα στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την «Kronen Zeitung».

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

Σχετικά άρθρα