Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο ιερέας που δέχθηκε τα πυρά έξω από την ορθόδοξη εκκλησία στη Λιόν

Αυτός είναι ο ιερέας που δέχθηκε τα πυρά έξω από την ορθόδοξη εκκλησία στη Λιόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ελληνική Ομογένεια, Ιερέας, Κρήτη, Λιόν, Μητρόπολη Γαλλίας, Νικόλαος Κακαβελάκης, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χανιά, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Από τα Χανιά είναι ο Έλληνας ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, όπως αναφέρει η εφημερδίδα Le Figaro, ο οποίος δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στο στομάχι την ώρα που έκλεινε την εκκλησία του στην πόλη Λιόν της Γαλλίας.

Δύο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια με τους τρεις νεκρούς, η Γαλλία βιώνει και πάλι τον τρόμο καθώς ο ελληνορθόδοξος ιερέας δέχθηκε δύο πυροβολισμούς μπροστά ακριβώς από την εκκλησία του το απόγευμα του Σαββάτου.

Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 (τοπική ώρα) στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης.

Η περιοχή γύρω από το σημείο της επίθεσης αποκλείστηκε.

Ο ιερέας πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση από κυνηγετικό όπλο με κομμένη την κάννη.

Δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στην κοιλία και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο δράστης της επίθεσης κατάφερε να ξεφύγει.

Ο 52χρονος Χανιώτης αγαπητός ιερέας είναι πρόεδρος της δραστήριας ελληνορθόδοξης κοινότητας της Λυών.

Ο ιερέας δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες από κινητές μονάδες Υγείας, καθώς φέρει βαριά τραύματα, και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οι Αρχές της Γαλλίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή Place Jean-Mace, όπου βρίσκεται η ελληνορθόδοξη εκκλησία, και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς ο μεσήλικας δράστης της επίθεσης αναζητείται.

«Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη.

»Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών.

»Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τη δήλωση αυτή έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ προκειμένου να του εκφράσει την οδύνη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Ορθόδοξου ιερέα, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό όπου υπηρετούσε, στην πόλη Λυών της Νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Ο 52χρονος ιερέας είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας.

Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του. Είναι πατέρας 3 παιδιών.

Σχετικά άρθρα