Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: 26 νεκροί και 885 τραυματίες από τον σεισμό στη Σμύρνη

Ερντογάν: 26 νεκροί και 885 τραυματίες από τον σεισμό στη Σμύρνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σεισμός, Σμύρνη, Τουρκία,

Στους 26 οι νεκροί και στους 885 οι τραυματίες από τον φονικό σεισμό στη Σμύρνη, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι 15 άνθρωποι είναι στην εντατική.

Σε ομιλία του στο 7ο Έκτακτο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αμέσως μετά τον σεισμό οι Υπουργοί και βουλευτές του έτρεξαν να βοηθήσουν τους πολίτες της Σμύρνης.

«Πρώτα ο Αλλάχ θα φτιάξουμε νέα σπίτια στους πολίτες μας που έχασαν τα σπίτια τους στο σεισμό και θα τους τα παραδώσουμε».

Ο Τούρκος Πρόεδρος ωστόσο επιτέθηκε και πάλι στη Δύση λέγοντας ότι «εκείνοι που πιστεύουν ότι απειλείται η ευημερία και η ασφάλειά τους μπαίνουν στον βάλτο του φασισμού.

»Βλέπουμε ότι η δυτική νοοτροπία η οποία θεωρεί τον εαυτό της ως το λίκνο της δημοκρατίας και της ελευθερίας, με την πρώτη σοβαρή κρίση αμέσως κατέρρευσε», ανέφερε.

Υποστήριξε ότι «ο αυξανόμενος αντί -ισλαμισμός σε ορισμένες χώρες, ειδικά στην Γαλλία, δείχνει ότι συνεχίζεται η στρεβλή νοοτροπία».

«Όσοι τρέφουν μίσος για το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους με θρησκευτικό φανατισμό, δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να κρύψουν τα αισθήματά τους.

»Οι ασχήμιες που επιδεικνύονται ενάντια στον προφήτη μιας θρησκείας, ενάντια στους κυβερνώντες μιας χώρας, υπό την κάλυψη της ελευθερίας, βλάπτουν την έννοια της δημοκρατίας.

»Είναι οδυνηρό που ο δρόμος που ξεκίνησε ως ευρωπαϊκές αξίες να οδηγείται στην υπεράσπιση μεγάλων προσβολών ενάντια στα σύμβολα άλλων πεποιθήσεων και κοινωνιών.

»Γνωρίζουμε αυτά τα γεγονότα πολύ καλά.

»Κάθε προσβολή στον Προφήτη μας στοχεύει ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο.

»Οι προσβολές εναντίον μου είναι προσβολές εναντίον όλων των πολιτών της Δημοκρατίας μας», ανέφερε, θυμίζοντας το λουδοβίκειο «το κράτος είμαι εγώ». Απίθανος.

Σχετικά άρθρα