Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φατίχ Ντονμέζ: Ακόμα δύο μήνες έρευνες για το «Ορούτς Ρέις» και μετά γεωτρύπανο

Φατίχ Ντονμέζ: Ακόμα δύο μήνες έρευνες για το «Ορούτς Ρέις» και μετά γεωτρύπανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Καστελλόριζο, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φατίχ Ντονμέζ,

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες του «Ορούτς Ρέις» σε ανατολή – δύση, τώρα θα ξεκινήσουν σε νότο-βορρά, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ενώ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ενδέχεται να αγοράσει ή να νοικιάσει και τρίτο ερευνητικό πλοίο.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι τα δύο από τα τρία γεωτρύπανα λειτουργούν κανονικά και πως το «Κανουνί» βρίσκεται επίσης σε στάδιο προετοιμασίας, ενώ τον Νοέμβριο θα πάει στην Μαύρη Θάλασσα για να ξεκινήσει έρευνες τον Ιανουάριο.

Για τα ερευνητικά «Ορούτς Ρέις» και «Μπαρμπαρός», ο Τούρκος υπουργός είπε ότι εργάζονται στη Μεσόγειο και πως έχουν ολοκληρώσει τις έρευνες προς την κατεύθυνση της ανατολής και της δύσης, νοτίως του Κας.

«Τώρα προχωράμε σε σεισμικές έρευνες νότου – βορρά», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Φατίχ Ντονμέζ είπε πως οι δισδιάστατες έρευνες θα συνεχιστούν για άλλους δύο μήνες και μετά θα ακολουθήσουν τρισδιάστατες.

Στη συνέχεια, όπως είπε, θα προχωρήσουν σε γεώτρηση, προσθέτοντας πως «ενδέχεται να αγοράσουμε ή να ενοικιάσουμε τρίτο πλοίο, θα επιλέξουμε το πιο οικονομικό».

Σχετικά άρθρα