Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομογενείς: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τον Ερντογάν

Ομογενείς: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ελληνική Ομογένεια, Εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η πανδημία, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, κυριάρχησαν κατά τη διαδικτυακή συζήτηση,στο πλαίσιο των Ψηφιακών Διαλόγων (Digital Dialogues) του Regional Growth Conference (RGC.)

Η συζήτηση διεξήχθη ανάμεσα στον εκδότη-διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα» Ηρακλή Α. Διαματάρη και τον Χρήστο Μαραφάτσο, πρόεδρο των Ελληνικών Φωνών για τον Τραμπ (Greek Voices for Trump) και σύμβουλο για την εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του Regional Growth Conference.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Μαραφάτσος υποστήριξε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό τους, λόγω της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Επίσης, επισήμανε ότι ο εν ενεργεία Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο μοναδικός που έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να θέσει υπό έλεγχο τον Ταγίπ Ερντογάν.

Από τη μεριά του, ο κ. Διαματάρης τόνισε ότι δεν αρκούν πλέον οι προειδοποιήσεις σε περίπτωση που η Άγκυρα συνεχίσει την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Ελλάδα θα κατέχει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος των εκλογών, τον ρόλο του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, ο κ. Μαραφάτσος υποστήριξε τους χειρισμούς και τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο συνομιλητής του άσκησε σφοδρή κριτική.

Ως προς την προοπτική των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, και εμφανίστηκαν αισιόδοξοι, ενώ παράλληλα υπήρξε σύμπνοια σε σχέση με τα βήματα προόδου που έχει πραγματοποιήσει η χώρα.

Κοινή πεποίθηση, σημειώνεται, είναι ότι έχει επανέλθει η εμπιστοσύνη των αγορών προς την ελληνική οικονομία.

Το κλίμα αυτό αναμένεται ειδικά μετά την πανδημία να προσελκύσει και αμερικανικές επενδύσεις, εκτίμησαν.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη.

Η σειρά Ψηφιακοί Διάλογοι (Digital Dialogues) διεξάγεται στο πλαίσιο του Regional Growth Conference (RGC), που διοργανώνεται από την εφημερίδα Πελοπόννησος.

Σχετικά άρθρα